Liderul CNSLR Frăţia a refuzat să semneze acordul pentru legea salarizării

Preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a plecat de la întâlnirea de la Guvern convocată de premierul Tăriceanu pentru discuţii privind legea salarizării bugetarilor, anunţând că organizaţia pe care o conduce nu va semna un acord cu Executivul, dar că documentul a fost semnat de către BNS.

15 afișări
Imaginea articolului Liderul CNSLR Frăţia a refuzat să semneze acordul pentru legea salarizării

Liderul CNSLR Frăţia a refuzat să semneze acordul pentru legea salarizării (Imagine: Mediafax Foto)

El a arătat că premierul Călin Popescu Tăriceanu nu a dorit să discute, la întâlnirea de marţi de la Guvern, despre priorităţile momentului, legate de creşterile salariale în 2008 şi 2009, şi că între confederaţiile sindicale şi Executiv există o stare conflictuală evidentă.

"Noi ne-am propus prin acest acord, care este o proiecţie pe termen lung a viitoarei legi a salarizării bugetarilor, să ne asigurăm că acest document este asumat de clasa politică, iar la întâlnire nu au fost prezente partidele parlamentare, ori în acest fel nu se creează o punte de legătură între actuala şi viitoarea guvernare, deci nu vom avea niciodată garanţii că această lege va putea fi elaborată şi aprobată atât timp cât partidele parlamentare nu participă la această dezbatere", a spus Marius Petcu.

Liderul sindical a arătat totuşi că în discuţia de la Guvern s-a stabilit ca acordul să poată fi semnat şi în interval de o săptămână, dacă liderii sindicali vor fi mandataţi în acest sens.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici