Liderul deputaţilor PNL cere dublarea amenzilor pentru apeluri false la 112. Câţi români au fost amendaţi în 2019

Peste 31.000 de oameni au fost amendaţi în acest an pentru apeluri false la 112, susţine Florin Roman, liderul deputaţilor PNL. Acesta propune dublarea amenzilor.

426 afișări
Imaginea articolului Liderul deputaţilor PNL cere dublarea amenzilor pentru apeluri false la 112. Câţi români au fost amendaţi în 2019

Liderul deputaţilor PNL cere dublarea amenzilor pentru apeluri false la 112. Câţi români au fost amendaţi în 2019

De la începutul anului 2019, au fost date peste 31.200 de sancţiuni contravenţionale ca urmare a apelurilor false/abuzive prin 112, susţine Florin Roman.

Valoarea amenzilor a depăşit 6,2 milioane de lei.

„Este răspunsul oficial al noului ministru de Interne, Marcel Vela, la o interpelare pe care i-am adresat-o. Regretabil este faptul ca un număr atât de mare de persoane nu conştientizează ca un apel fals la 112 poate împiedica poliţistul sa intervină la o crima, sau medicul la un caz de salvare a unei vieţi. Pentru tineri teribilişti, apelarea falsă la 112 a devenit o <joacă>, iar fenomenul capătă proporţii îngrijorătoare”, susţine liderul deputaţilor PNL.

Din acest motiv, deputatul a depus un amendament prin care propune dublarea amenzilor pentru cei care dau apeluri false sau abuzive la 112.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici