Liderul PDL Constanţa propune ca în clădirea Cazinoului să fie mutat Muzeul de Istorie şi Arheologie

Preşedintele PDL Constanţa, Gigi Chiru, îi propune primarului Radu Mazăre să nu vândă Cazinoul din Constanţa, aşa cum intenţionează acesta, ci să mute acolo Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, iar cu banii câştigaţi din vizitarea acestuia să fie întreţinută clădirea Cazinoului.

389 afișări
Imaginea articolului Liderul PDL Constanţa propune ca în clădirea Cazinoului să fie mutat Muzeul de Istorie şi Arheologie

Liderul PDL Constanţa propune ca în clădirea Cazinoului să fie mutat Muzeul de Istorie şi Arheologie (Imagine: Mediafax Foto)

Chiru a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că propune ca în actuala clădire a Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa să funcţioneze sediul Primăriei Constanţa, aşa cum s-a întâmplat până în anul 1977.

"Îi propun domnului primar să respecte întreaga Zonă Peninsulară, inclusiv clădirea Muzeului şi a Cazinoului, două clădiri emblematice. Îi propun să mute actualul sediu al Primăriei în clădirea Muzeului de Istorie şi Arheologie. Dacă nu a aflat încă, acea clădire a fost realizată din fondurile donatorilor prin subscripţie publică şi a avut destinaţia de primărie şi a funcţionat ca primărie din 1921 până în 1977, când a devenit muzeu. În ceea ce priveşte Cazinoul, îi propun ca actualele exponate ale muzeului să fie transferate către Cazinou, iar în felul acesta salvăm ambele construcţii, iar Zona Peninsulară va deveni o zona frecventată şi o zonă de care ar trebui să ne îngrijim şi să-i dăm adevarata importanţă şi strălucire", a explicat Gigi Chiru.

El susţine că ideea vânzării Cazinoului reprezintă "o eroare" şi susţine că acea clădire ar putea fi întreţinută de către Primărie cu doar 30.000 de euro anual.

"Ideea cu vânzarea Cazinoului doar pentru că Primăria nu este capabilă să aloce o sumă infimă, de 20-30.000 de euro anual să o întreţină mi se pare cea mai mare eroare a administraţiei. Soluţia întreţinerii acestei clădiri va fi generată şi asigurată de încasările ocazionate de vizitarea muzeului care şi-ar găsi sediul în această clădire", a explicat Chiru.

Radu Mazăre a anunţat la începutul săptămânii că intenţionează să vândă Cazinoul din Constanţa. De asemenea, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, i-a transmis, joi, o scrisoare deschisă lui Radu Mazăre prin care îl anunţă că este împotriva acestui demers şi că se va opune unei eventuale vânzări a Cazinoului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici