Liderul sindical de la Oltchim: Pe listele de disponibilizări sunt 1.020 de salariaţi

Liderul sindical de la Olchim Râmnicu Vâlcea, inginerul Mihai Diculoiu, spune că pe listele de disponibilizări de la combinat sunt 1.020 de salariaţi şi le cere acestora să nu semneze actele, susţinând că decizia de trimitere în şomaj este "ilegală".

867 afișări
Imaginea articolului Liderul sindical de la Oltchim: Pe listele de disponibilizări sunt 1.020 de salariaţi

Liderul sindical de la Oltchim: Pe listele de disponibilizări sunt 1.020 de salariaţi (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Potrivit preşedintelui Sindicatului Liber Oltchim, inginerul Mihai Diculoiu, hotărârea de disponibilizare a administratorului judiciar nu este conform legii deoarece nu a fost elaborat planul de reorganizare a societăţii şi, în consecinţă, nu a fost aprobat de către Adunarea Generală a Creditorilor.

"Cer oamenilor să nu semneze preavizul şi niciun document privind disponibilizarea. Se încalcă Contractul Colectiv de Muncă şi Legea 62/2011 privind dialogul social. Această decizie de disponibilizare a administratorului judiciar nu respectă legea, nu a fost elaborat planul de reorganizare a societăţii şi nu a fost aprobat de către Adunarea Generală a Creditorilor. Decizia este ilegală", a declarat preşedintele Sindicatului Liber Oltchim, inginerul Mihai Diculoiu.

La rândul său, liderul sindicatului "Victoria" din cadrul combinatului Oltchim, inginerul Corneliu Cernev a confirmat că este vorba despre 1.020 de salariaţi care urmează să fie disponibilizaţi, iar o ordonanţă pentru plata salariilor restante "va intra în şedinţa de Guvern de miercuri".

"Salariile compensatorii se acordă conform contractelor colective de muncă. Angajaţii primesc 6, 12 sau 18 salarii compensatorii, în funcţie de vechime. Vom discuta timp de două săptămâni despre listele cu disponibilizări, acestea nu au fost făcute publice, dar există şi este vorba despre 1.020 de salariaţi din cadrul Oltchim care urmează să fie trimişi în şomaj. Ordonanţa pentru plata salariilor restante va intra în şedinţa de Guvern de miercuri", a declarat Cernev.

Conducerea executivă a combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, administratorii judiciari şi preşedinţii sindicatelor din societate s-au întâlnit, luni, la sediul Ministerului Economiei cu Varujan Vosganian, cu care au avut o discuţie privind perspectivele societăţii.

Câteva sute de angajaţi ai Oltchim s-au adunat, luni dimineaţă, în faţa sediului administrativ al combinatului, după care au plecat în marş spre zona de nord a oraşului. Oamenii spuneau că luni ar urma să fie anunţată disponibilizarea a aproximativ 1.000 de salariaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici