Lincu: Regina este PDL, Blaga a intrat fraudulos în ANV, nu este străin de corupţia din vămi

Liderul "Pro Lex", Vasile Lincu, a declarat, miercuri, că Regina, adică beneficiarul final al corupţiei din vămi, este PDL, de fapt mai multe persoane, el făcând acuzaţii privind numirea lui Vasile Blaga ca director la Direcţia Vamală Oradea şi spunând că Blaga a intrat fraudulos în ANV.

74 afișări
Imaginea articolului Lincu: Regina este PDL, Blaga a intrat fraudulos în ANV, nu este străin de corupţia din vămi

Lincu: Regina este PDL, Blaga a intrat fraudulos în ANV, nu este străin de corupţia din vămi (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Potrivit lui Lincu, beneficiarul final, adică regina, conform schemei de şah privind corupţia din vămi, este PDL, el menţionând că este vorba de "mai multe persoane".

"Regina este beneficiarul final, adică mai multe persoane care au decis în fapt. Beneficiarul final este reprezentat de acele persoane care pot decide în fapt numirea unor şefi de vamă. Cei care decid în fapt nu sunt aceiaşi care decid şi în drept", a spus Lincu, care a refuzat să dea nume spunând că nu poate face acest lucru în lipsa unor probe de genul unor înregistrări.

Liderul "Pro Lex" a nominalizat trei persoane care pot da şi dovezi dacă sunt sau nu implicaţi membri ai PDL în cazul corupţiei din vămi, respectiv Sorin Blejnar, Eugen Petrescu şi Vasile Marica.

"Referitor la ce se întâmplă în vămi, Vasile Blaga nu este străin de acest lucru. A intrat prin fraudă în ANV şi i-a girat pe Petrescu şi pe Mărginean", a declarat Lincu.

Lincu a făcut referire la numirea lui Vasile Blaga la Direcţia Vamală Oradea, unde Radu Mărginean a fost numit director adjunct.

În ceea ce-l priveşte pe Eugeniu Petrescu, Lincu a spus că acesta este interpusul şi că nu avea nicio calitate în vămi, dar că avea legătură directă cu Vasile Blaga. Fiica lui Petrescu a fost numită consilier la Radu Mărginean, a spus Lincu.

"Din informaţiile pe care le am de la un membru de sindicat care a fost de faţă la anumite discuţii, inclusiv cu Eugeniu Petrescu, care a fost pus sub acuzare, acesta având legătură directă cu Vasile Blaga. Tot ce înseamnă vamă ţine de Eugeniu Petrescu, iar fiica lui Eugeniu Petrescu a fost numită consilier la Traian Mărginean. Dacă Vasile Blaga a luat sau nu bani nu pot spune, deoarece nu am fost de faţă când s-au luat bani, nu am dovezi privind acest lucru", a spus Lincu.

El a afirmat că Blaga l-a desemnat pe Petrescu să se ocupe de numirile din vămi, dând exemplu numirile de la vama Otopeni.

"Toate problemele Sindicatului Pro Lex au început când la conducerea Ministerului de Interne era Vasile Blaga. Am acte de când Vasile Blaga, în calitatea sa de prefect s-a gândit să îşi asigure viitorul şi profitând de această funcţie a solicitat directorului general al Autorităţii Naţionale a Vămilor să fie transferat de la o societate comercială la direcţia generală a Vămilor Oradea. În aceeaşi zi a fost transferat, numit director la regionala vamală Bihor şi suspendat din funcţie, pentru ca ulterior să ajungă director la Regionala Vamală Bihor", a spus Lincu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici