Liniile RATB care fac legătura între Bucureşti şi Ilfov vor fi desființate

Autobuzele RATB care asigură transportul public între Bucureşti şi Ilfov, dar şi pe traseele preorăşeneşti din judeţul Ilfov nu vor mai circula, de marţi, iar transportul călătorilor pe rutele respective va fi asigurat de firme primate, anunţă Primăria Capitalei.

178 afișări
Imaginea articolului Liniile RATB care fac legătura între Bucureşti şi Ilfov vor fi desființate

Liniile RATB care fac legătura între Bucureşti şi Ilfov vor fi desființate (Imagine: Mediafax Foto)

"Începând cu data de 1 iulie încetează aplicabilitatea protocolului transportului public de călători desfăşurat între Bucureşti şi Ilfov, precum şi prestaţia serviciului de transport public de călători pe traseele preorăşeneşti din Judeţul Ilfov, ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor prevăzute în protocolul care a expirat în urmă cu un an de zile", informează Primăria Municipiului Bucureşti (PMB).

Potrivit PMB, decizia ca transportul public să fie oprit pe rutele respective a fost necesară deoarece transportatorii privaţi de pe traseele preorăşeneşti, care au câştigat licitaţiile în februarie 2008, au acţionat în judecată RATB pentru concurenţă neloială, dar şi pentru că, la data intrării în vigoare a protocolului, fostul Consiliu Judeţean Ilfov nu şi-a îndeplinit obligaţiile de plată, fapt notificat de Primăria Generală a Capitalei în 13 iunie, prin semnătura fostului primar Adriean Videanu şi semnalat de Curtea de Conturi în procesul de verificare.

La controlul efectuat de Curte s-a semnalat şi s-a cerut revizuirea acestei situaţii pentru intrarea în legalitate.

"Având în vedere că în prezent nu mai există bază legală pentru încheierea unui alt protocol şi că traseele respective sunt atribuite altor operatori autorizaţi privaţi s-a hotărât retragerea de către RATB a autobuzelor de pe traseele preorăşeneşti pe care se operează în prezent în Judeţul Ilfov", potrivit PMB.

Primăria Generală asigură călătorii care circulă pe rutele respective că pot folosi mijloace de trasport puse la dispoziţie de operatorii privaţi.

Primarul General, Sorin Oprescu, a stabilit împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Cristache Rădulescu, ca plata datoriilor restante să fie efectuată eşalonat, conform unui grafic stabilit de comun acord.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici