FOTO&VIDEO  Explozie la Uzina Tehnică Tohan din Braşov. O persoană a murit, iar alte două au fost rănite

  • O explozie puternică a avut loc miercuri seara la Uzina Tehnică Tohan din Braşov.
  • Prefectul Braşovului a anunţat că o persoană a murit.
  • Alte două persoane sunt intoxicate cu fum.
6554 afișări
Imaginea articolului Explozie la Uzina Tehnică Tohan din Braşov. O persoană a murit, iar alte două au fost rănite

Sursă FOTO: Facebook

UPDATE 23:45 Tânărul decedat era în afara programului

Tânărul care a decedat în urma exploziei de la depozitul de artificii lucra la compania Tohan, respectiv Uzina de armament, dar era în afara programului în momentul producerii incidentului.

Relaţiile de muncă pe care le avea cu depozitul de artificii urmează să fie stabilite de inspectorii de muncă.

Citeşte mai mult AICI

UPDATE 3. Explozia a avut loc la o hală închiriată de firma TEMEXSON, patronată de Bondria Mihai din Săcele, şi are ca obiect de activitate producţia şi comercializarea de artificii la punctul de lucru Tohan.

UPDATE 2. Un localnic a declarat pentru Mediafax că s-au auzit mai multe bubuituri puternice, iar pompierii au ajuns la faţa locului în 5-10 minute.

„Eram în casă, făceam o cafea şi dintr-odată am auzit numai bubuituri în jurul meu. M-am uitat pe geam, toţi oamenii au iesit afară şi era un fum negru peste tot. Nu ştiam de unde vine apoi am observat că e uzina în flăcări şi normal că toată lumea era speriată că în trecut a mai fost o explozie în care a murit şi bunica mea. Majoritatea oamenilor şi noi şi vecinii, au sunat la 112 şi cam 5-10 minute au venit pompierii.”, a spus Denisa Jinga, localnică.

UPDATE 1. Prefectul judeţului Braşov, Mihai Cătăin Vasii, a declarat, la Aleph News, că focul a fost stins şi nu mai există pericol, dar o persoană este decedată.

„Din păcate avem o victimă care a decedat, avem o persoană intoxicată, dar care, la prima evaluare, este în afara oricărui pericol şi mai este o persoană care urmează să fie identificată. Au fost trei persoane în acel depozit”, a spus prefectul.

În momentul producerii exploziei, nu era activitate în depozitul de artificii, altfel bilanţul exploziei ar fi putut fi mult mai mare. Prefectul Vasîi a mai spus că locul unde s-a produs explozia era un depozit de artificii, iar personalul venise doar pentru a pregăti livrarea acelor artificii pentru joi dimineaţa.

Întrebat de ce exista un depozit de artificii lângă fabrica de armament, prefectul Mihai Cătălin Vasii a spus că acest lucru va trebui analizat şi investigat.

„Vom vedea care este treaba, dacă au avut autorizaţie. Va fi o anchetă şi este în dinamică”, a mai spus prefectul.

Incendiul nu a afectat fabrica de armament situată în apropierea halei unde s-a produs explozia.

Pompierii sunt încă la faţa locului şi asigură zona pentru a nu apărea focare.

Potrivit unor surse, bărbatul care a murit avea 26 de ani, iar nevasta lui abia ce născuse.

Explozie la depozitul de artificii

O explozie puternică a avut loc miercuri seara la Uzina Tehnică Tohan din Braşov.  Explozia s-a produs în jurul orei 20.50, potrivit ISU Braşov.

ISU Braşov a alocat 4 autospeciale cu apă şi spumă, o autocistera 10.000 de litri, două echipaje de prim ajutor, un echipaj de cercetare chimica CBRN, un echipaj pirotehnic.

Din primele informaţii, este posibil să fie o victimă. De asemenea, sunt două persoane intoxicate cu fum.

Au fost alertare şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă Râşnov, Bran, Cristian şi Vulcan.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici