Liviu Făcăleaţă va fi eliberat sub control judiciar

Fostul director al PIC Liviu Făcăleaţă, arestat pentru complicitate la luare de mită într-un nou dosar privind corupţia din arbitraj, va fi eliberat sub control judiciar după ce Curtea de Apel Piteşti i-a admis vineri recursul la decizia Tribunalului Argeş, ce îi respinsese cererea în acest sens.

18 afișări
Imaginea articolului Liviu Făcăleaţă va fi eliberat sub control judiciar

Liviu Făcăleaţă va fi eliberat sub control judiciar (Imagine: Ştefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Piteşti, decizia magistraţilor este definitivă şi va fi pusă de îndată în aplicare, urmând ca în aproximativ două ore Liviu Făcăleaţă să părăsească arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş.

La şedinţa de judecată a fost prezent atât Liviu Făcăleaţă, cât şi avocatul acestuia care au pledat pentru continuarea cercetărilor în stare de libertate.

Miercuri, Tribunalul Argeş îi respinsese fostului director al societăţii PIC Liviu Făcăleaţă cererea de eliberare provizorie sub control judiciar.

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, şi fostul director al societăţii PIC, Liviu Făcăleaţă, au fost arestaţi preventiv, în 11 mai, pentru 29 de zile, de către magistraţii Tribunalului Argeş, pentru infracţiuni de corupţie. Penescu şi Făcăleaţă sunt implicaţi în dosarul în care fostul arbitru Ionică Serea şi arbitrul Marius Martiş, ambii din Focşani, sunt, de asemenea, arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie.

Potrivit DNA, acţionarul majoritar al Fotbal Club Argeş, Cornel Penescu, este acuzat de dare de mită, iar directorul societăţii PIC, Liviu Făcăleaţă, este acuzat de complicitate la infracţiunea de luare de mită.

În ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale, procurorii anticorupţie arată că "în 18 martie 2009, Cornel Penescu, în calitate de acţionar majoritar al Fotbal Club Argeş Piteşti, a oferit şi dat efectiv sub formă de mită suma de 21.000 de dolari arbitrului de fotbal Ionică Serea, delegat să arbitreze meciul dintre echipele FC Argeş Piteşti şi FC Steaua Bucureşti, programat pentru 20 martie 2009".

Potrivit anchetatorilor DNA, "banii au fost remişi înainte de disputarea meciului de fotbal respectiv, prin intermediul lui Liviu Făcăleaţă şi Marius Martiş, pentru ca echipa Fotbal Club Argeş Piteşti să obţină un rezultat favorabil în meciul pe care urma să-l dispute şi pentru ca jucători din cadrul echipei gazdă să nu primească sancţiuni disciplinare, precum cartonaş galben sau cartonaş roşu, şi să fie aplicate astfel de sancţiuni fotbaliştilor din echipa adversă".

În 30 aprilie, arbitrul de fotbal de Liga I Marius Martiş şi fostul arbitru Ionică Serea au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie, apoi arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, de judecătorii Tribunalului Argeş. Ionică Serea a fost arestat preventiv pentru luare de mită, în timp ce arbitrul de Liga I de fotbal, Marius Martiş, a fost arestat preventiv pentru complicitate la dare şi luare de mită.

Acţionarul majoritar al Fotbal Club Argeş, Cornel Penescu, fostul director al firmei PIC Liviu Făcăleaţă, fostul arbitru Ionică Serea şi arbitrul Marius Martiş au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în stare de arest, pentru dare şi luare de mită, respectiv complicitate la această infracţiune, a anunţat, vineri, DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici