Localităţile din România pică una după alta în lupta cu epidemia. Încă o localitate cere carantinarea de urgenţă

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ialomiţa a propus, miercuri, în şedinţă, carantinarea oraşului Slobozia, începând de joi, de la ora 12.00, pentru o perioadă de 14 zile.

6987 afișări
Imaginea articolului Localităţile din România pică una după alta în lupta cu epidemia. Încă o localitate cere carantinarea de urgenţă

Localităţile din România pică una după alta în lupta cu epidemia. Încă o localitate cere carantinarea de urgenţă

Baia Mare intră de miercuri, ora 17.00 în carantină, iar alte reşedinţe de judeţ, cum ar fi Sibiu, Slatina, dar şi Caracal, au cerut să li se accepte carantinarea oraşelor. 

Ca urmare a creşterii accelerate a răspândirii virusului SARS-COV2 pe teritoriul municipiului Slobozia, miercuri seara CJSU Ialomiţa a propus carantinarea zonală a municipiului Slobozia începând de joi, ora 12, pentru o perioadă de 14 zile.

„Propunerea CJSU se comunică Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, urmând ca după decizia DSU, aceasta să fie publicată în Monitorul Oficial. Astăzi (miercuri – n.r.) situaţia epidemiologică ne arăta un indice de infectări de 7,46/1000 de locuitori, ceea ce arată o răspândire a virusului deosebit de periculoasă pentru populaţie”, arată Prefectura Ialomiţa.

Propunerea CJSU prevede, printre măsurile de interes general, interzicerea intrărilor şi ieşirilor din localitate pe alte căi decât drumurile naţionale şi judeţene, interzicerea circulaţiei şi staţionării în spaţii publice a persoanelor. Este permisă deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă şi locul desfăşurării activităţii profesionale şi înapoi şi deplasarea pentru asigurarea de bunuri pentru necesităţile de bază, inclusiv pentru asigurarea necesităţilor de bunuri în interes profesional. De asemenea, este permisă deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată.

În timpul caratinării sunt permise deplasările scurte în zona din jurul locuinţei legate de activitatea fizică individuală, cât şi pentru nevoile animalelor de companie, este permisă deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat ori pentru activităţile agricole. Este permisă deplasarea pentru îngrijirea sau administrarea unei locuinţe din afara localităţii, pentru eliberarea de documente sau a celor necesare pentru obţinerea unor drepturi, precum şi participarea la programe sau proceduri de tratament. Este permisă deplasarea pentru motive justificate precum: îngrijirea/însoţirea copiilor sau a membrilor familiei, îngrijirea unei persoane aflate în întreţinere, asistenţa persoanelor vârstnice. Este permisă deplasarea pentru realizarea serviciilor de îngrijire personală.

Este necesară completarea unei declaraţii pe propeia răspundere din care să reiasă motivul deplasării atât pentru interiorul localităţii, cât şi pentru ieşirea din localitate. Pentru deplasarea în interes profesional, cetăţenii sunt obligaţi să prezinte personalului autorităţilor abilitate legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propia răspundere.

Pentru deplasarea în interes personal, cetăţenii sunt obligaţi să prezinte personalului autorităţilor abilitate o declaraţie pe propia răspundere, completată în prealabil.

Declaraţia pe propria răspundere va trebui să conţină numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/locul activităţii profesionale, motivul deplasării, data şi semnătura.

Se va interzice circulaţia şi formarea de grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleaşi familii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici