Restricţii dure la Baia Mare. Oraşul intră în carantină pentru 14 zile. Totuşi, vor fi permise ceremoniile religioase cu limită de persoane

  • Baia Mare, ajunsă la o rată de infectare de 6,47 la mia de locuitori, intră în carantină pentru două săptămâni.
  • Carantina începe miercuri la ora 17.00
  • Decizia aparţine Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.
  • Botezuri, cununii şi înmormântări se pot oficia în biserici cu limită de persoane, dar nu şi petrecerile sau parastasele.
5826 afișări
Imaginea articolului Restricţii dure la Baia Mare. Oraşul intră în carantină pentru 14 zile. Totuşi, vor fi permise ceremoniile religioase cu limită de persoane

Restricţii dure la Baia Mare. Oraşul intră în carantină pentru două săptămâni. Totuşi, vor fi permise ceremoniile religioase cu limită de persoane

Baia Mare, ajunsă la o rată de infectare de 6,47 la mia de locuitori, intră în carantină pentru două săptămâni, începând de miercuri ora 17.00. Totuşi, sunt permise botezuri, cununii şi înmormântări în biserici cu participarea a maxim 16 persoane.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş anunţă că se instituie carantinare zonală, pentru o perioadă de 14 zile, în oraşul Baia Mare.

Carantina începe miercuri la ora 17.00, conform preşedintelui CJSU Maramureş, prefectul Nicolae-Silviu Ungur.

Principale măsuri stabilite se referă la interzicerea circulaţiei în spaţii publice a persoanelor.

Botezuri, cununii şi înmormântări se pot oficia în biserici cu maxim 16 persoane.

Altfel, organizarea de nunţi, botezuri, mese festive în spaţii închise şi deschise, organizarea de activităţi private pentru copii în spaţii deschise şi închise, locuri de joacă, spaţii de tip after-school este interzisă.

Restaurantele, cafenelele, inclusiv terasele, în interiorul şi exteriorul clădirilor, nu pot funcţiona. Sunt interzise jocurile de noroc, activitatea cu publicul a saloanelor de înfrumuseţare, coafură, frizerii, tatuaj, masaj, bronzat, activitatea cu publicul a hotelurilor, cu excepţia cazării persoanelor care efectuează deplasări în interes profesional. Nu se pot organiza nici spectacole şi concerte, dar nici competiţii sportive, individuale sau colective, care se desfăşoară în spaţii închise sau deschise, cu excepţia celor profesioniste organizate de federaţiile de specialitate.

Magazinele închid la ora 21,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de benzină.

Se limitează numărul de persoane în hypermarket-uri, supermarket-uri şi magazine la maxim 30% din capacitate.

Sâmbătă şi duminică centrele comerciale îşi vor suspenda temporar activitatea pentru o perioadă de 14 zile, cu excepţia celor care vând alimente, a farmaciilor, curăţătoriilor sau magazinelor care vând hrană pentru animalele de companie.

Transportatorii care trec prin Baia Mare pot opri în staţii.

Băimărenii vor primi mesaj prin RO-ALERT.

Rata de infectare în Baia Mare a ajuns la 6,47 la mia de locuitori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici