Locuitorii din Singapore care vor să cumpere o maşină trebuie să plătească o taxă de peste 100.000 $

Un certificat pentru deţinerea unei maşini de familie în Singapore costă peste 100.000 de dolari americani, iar fără acest document, locuitorii oraşului-stat nu au dreptul să achiziţioneze o maşină, potrivit BBC.

1581 afișări
Imaginea articolului Locuitorii din Singapore care vor să cumpere o maşină trebuie să plătească o taxă de peste 100.000 $

În Singapore, oamenii au devenit, de nevoie, pietoni

Certificatul valabil 10 ani a fost introdus în 1990 având scopul de a reduce numărul de maşini de pe străzi. Locuitorii din Singapore trebuie să aibă un certificat pentru a putea achiziţiona un vehicul. Maşinile sunt vândute în licitaţii la fiecare două săptămâni, guvernul controlând astfel numărul de autoturisme.

Există diferite tipuri de certificat pentru maşini mici, motociclete şi vehicule comerciale. Costurile s-au modificat în timp şi recent au ajuns la un nivel record. Pentru deţinerea unei maşini de familie, proprietarul trebuie să plătească 146.000 dolari singaporezi (106.619 dolari americani). Cel mai ieftin certificat costă 104.000 dolari singaporezi, iar cel mai scump ajunge la 152.000 de dolari singaporezi.

Maşinile din Singapore sunt astfel cele mai scumpe din lume. De exemplu, o maşină Toyota Camry Hybrid costă aproximativ 250.000 de dolari singaporezi în Singapore, în preţ fiind incluse certificatul şi impozitele. Modelul este de aproximativ şase ori mai scump decât în SUA.

Singapore are aproximativ 5,5 milioane locuitori. Pe străzile din oraş circulă mai puţin de un milion de maşini private, potrivit statisticilor oficiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici