Locul unde petreceau israelienii când au fost atacaţi de Hamas atrage turiştii

La locul celui mai sângeros incident de la atacul Hamas din 7 octombrie din sudul Israelului, străinii şi israelienii se plimbă între pancarte pe care sunt scrise numele şi fotografiile celor ucişi la un rave în aer liber, scrie Reuters.

284 afișări
Imaginea articolului Locul unde petreceau israelienii când au fost atacaţi de Hamas atrage turiştii

Locul unde petreceau israelienii când au fost atacaţi de Hamas atrage turiştii

Unii fac filmări şi fotografii cu telefoanele mobile, alţii plâng.

„Este foarte important să veniţi şi să vedeţi cu ochii voştri”, a declarat Samantha Malcar, din Canada. „Vezi toate aceste postere cu feţe reale. Şi vezi distrugerile. Vezi că au fost oameni reali care şi-au pierdut viaţa doar pentru că au venit la o petrecere”.

Mii de tineri petreceau în zorii zilei de 7 octombrie, când atacatorii au năvălit dinspre Gaza.

Potrivit autorităţilor, 364 de persoane au fost împuşcate, lovite sau arse de vii, iar unele au fost agresate sexual la festivalul Nova, desfăşurat într-o zonă de tufişuri presărate cu copaci, în apropiere de Kibbutz Re'im. Aproximativ 40 au fost luate ostatice în Gaza, la 5 km distanţă.

Unii turişti vin în vizite organizate de grupuri ale societăţii civile, alţii vin în mod independent pentru a aduce un omagiu celor ucişi la festivalul Nova.

Acesta a fost cel mai mortal incident în cadrul atacului transfrontalier şocant al Hamas, în care au fost ucise 1.200 de persoane şi 240 au fost luate ostatice.

Războiul ulterior al Israelului, menit să elimine gruparea militantă care conduce Gaza, a ucis peste 26.000 de palestinieni, potrivit autorităţilor sanitare din enclavă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rave,
israel,
hamas

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici