Locurile de cazare din staţiunile prahovene, ocupate aproape în totalitate

Mii de turişti petrec sărbătorile de iarnă în staţiunile de pe Valea Prahovei, gradul de ocupare a locurilor de cazare din staţiunile Sinaia şi Buşteni fiind de aproximativ 90 la sută, mulţi dintre turişti rezervând locurile de cazare încă din lunile septembrie şi octombrie.

353 afișări
Imaginea articolului Locurile de cazare din staţiunile prahovene, ocupate aproape în totalitate

Locurile de cazare din staţiunile prahovene, ocupate aproape în totalitate

Hotelierii şi proprietarii de vile din staţiunile de pe Valea Prahovei au pus la dispoziţia turiştilor, pentru sărbătorile de iarnă din acest an, pachete turistice al căror preţ variază între câteva sute de lei şi câteva sute de euro, în funcţie de numărul nopţilor de cazare şi de condiţiile din hoteluri.

Mii de turişti au ajuns deja în staţiunile prahovene, mare parte dintre aceştia rezervând încă din lunile septembrie şi octombrie locurile de cazare. Preţul unei vacanţe de Crăciun în staţiunile de pe Valea Prahovei variază între câteva sute de lei şi câteva sute de euro de persoană.

Astfel, potrivit primarului staţiunii Buşteni, Emanoil Savin, hotelierii şi proprietarii de vile din această staţiune au pus la dispoziţia turiştilor pachete ce includ trei sau patru nopţi de cazare şi masă festivă în ziua de Crăciun. Pentru un pachet cu patru nopţi de cazare într-un hotel sau o vilă din Buşteni turiştii plătesc între 150 şi 300 de euro de persoană. În plus, mulţi dintre proprietarii de vile din Buşteni păstrează o veche tradiţie a locului, conform căreia porcul se taie în ziua de 24 decembrie, iar turiştii sunt invitaţi să asiste la sacrificarea animalului, să bea ţuică fiartă şi să mănânce şoric.

Miercuri, gradul de ocupare a locurilor de cazare din Buşteni era de 85 - 90 la sută, însă, spune primarul acestei localităţi, mulţi turişti aleg să se cazeze la particulari, astfel încât capacitatea de cazare a staţiunii va fi depăşită.

Şi la Sinaia gradul de ocupare a locurilor de cazare este de aproximativ 90 la sută, iar la Azuga cu greu se mai găseşte un loc de cazare.

Autorităţile locale din staţiunile de pe Valea Prahovei au pregătit mai multe surprize pentru turiştii care petrec sărbătorile de iarnă în aceste staţiuni.

La Sinaia, în parcul "Dimitrie Ghica" din centrul staţiunii, a fost deschis, marţi seară, un patinoar cu o suprafaţă de 600 de metri pătraţi, instalaţie de iluminat şi sonorizare. Preţul unui bilet de intrare pe patinoar costă 15 lei, iar cei care vor să închirieze o pereche de patine plătesc alţi 15 lei, patinoarul fiind deschis zilnic între orele 9:30 - 23:00, până la sfârşitul lunii februarie. Accesul locuitorilor din Sinaia pe patinoar este gratuit zilnic între orele 17:30 şi 19:30.

Sâmbătă, la Azuga, va fi deschis oficial sezonul de iarnă, evenimentul urmând a fi marcat printr-un concert ce va avea loc la baza pârtiei Sorica, începând cu ora 17:30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici