Lucrări de reabilitare a falezelor din Olimp, Costineşti, Tuzla şi Eforie Sud

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a început o serie de lucrări de reabilitare a falezelor din Olimp, Costineşti, Tuzla şi Eforie Sud, puternic erodate, turiştii aflaţi în aceste staţiuni fiind sfătuiţi să evite plimbările în aceste zone.

230 afișări
Imaginea articolului Lucrări de reabilitare a falezelor din Olimp, Costineşti, Tuzla şi Eforie Sud

Lucrări de reabilitare a falezelor din Olimp, Costineşti, Tuzla şi Eforie Sud (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Potrivit responsabilului de comunicare al ABADL, Cătălin Anton, lucrările de refacere a falezelor erodate din cele patru staţiuni sunt preconizate să se finalizeze până în anul 2012, o atenţie specială urmând să fie acordată falezei din Eforie Sud, la sud de zona Capul Turcului, care, în urma ploilor şi a infiltraţiilor, s-a erodat şi în unele locuri s-a prăbuşit pe plajă.

"În condiţiile în care anumite sectoare din aceste faleze s-au transformat în şantiere, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral avertizează turiştii să nu se apropie de zonele în lucru, deoarece există pericol de accidente", a declarat, vineri, Cătălin Anton.

El a precizat că ABADL va face tot ce este necesar pentru ca lucrările să fie finalizate în termen, astfel încât turiştii şi localnicii să poată beneficia de un turism civilizat la malul mării.

De asemenea, responsabilul de comunicare al ABADL a mai afirmat că de anul viitor va fi declanşat şi un program de refacere a plajelor, cu finanţare europeană, cu accent pe cele din Constanţa, Mamaia şi Eforie.

"De anul viitor vom demara şi un amplu program de refacere a plajelor litorale, program cu finanţare din partea Uniunii Europene de aproximativ 134 de milioane de euro, fiind vizate plajele cele mai afectate de eroziune, adică cele din Mamaia, Constanta şi Eforie", a mai declarat Cătălin Anton.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici