Lucrări gratuite de cadastru cu finanţare europeană, finalizate în noiembrie în zece comune din ţară

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a finalizat în luna noiembrie cadastrarea integrală a zece comune, ceea ce ridică numărul unităţilor în care aceste lucrări s-au terminat la 214.

14115 afișări
Imaginea articolului Lucrări gratuite de cadastru cu finanţare europeană, finalizate în noiembrie în zece comune din ţară

Lucrări gratuite de cadastru cu finanţare europeană, finalizate în noiembrie în zece comune din ţară

ANCPI anunţă că desfăşoară lucrări de înregistrare sistematică a proprietăţilor în 2.331 de unităţi administrativ-teritoriale, pe o suprafaţă de 6,3 milioane de hectare. Lucrările, realizate atât la nivelul întregii localităţi (în 509 UAT-uri), cât şi pe sectoare cadastrale, sunt gratuite pentru cetăţeni şi se desfăşoară în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF). Finanţarea este asigurată din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020, dar şi din bugetele primăriilor.

În luna noiembrie 2023, ANCPI a finalizat cadastrarea integrală a zece comune. Astfel, numărul total al UAT-urilor în care au fost finalizate lucrările de înregistrare sistematică a proprietăţilor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a ajuns la 214. De asemenea, ANCPI a înscris în evidenţele de cadastru şi carte funciară imobilele din 24.230 de sectoare cadastrale. Suprafaţa totală a imobilelor înregistrate, gratuit pentru cetăţeni, este de 5.137.156,68 de hectare.

Dintre cele 214 localităţi în care au fost finalizate lucrările de înregistrare sistematică a proprietăţilor, şase au beneficiat de cofinanţare (din veniturile proprii ale ANCPI şi bugetul autorităţilor locale), iar 93 de comune fost cadastrate din fonduri europene. În alte 464 de comune se desfăşoară, în prezent, lucrări de cadastru sistematic, la nivelul întregii localităţi, cu finanţare europeană, prin POR 2014-2020.

Totodată, din cele 9,54 de milioane de hectare de terenuri agricole care fac obiectul subvenţiilor acordate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) au fost înregistrate în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară 7,36 de milioane de hectare (77%).

PNCCF are ca scop înregistrarea, gratuită pentru cetăţeni, a tuturor imobilelor (terenuri şi clădiri) din România în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici