Lucrările la Cathedral Plaza continuă

Lucrările de construcţie la Cathedral Plaza vor continua, după ce Curtea de Apel Ploieşti a admis joi, recursurile declarate de primarul sectorului 1 Bucureşti şi firma Millenium Building Development împotriva sentinţei Tribunalului Dâmboviţa de anulare a autorizaţiei de construcţie.

166 afișări
Imaginea articolului Lucrările la Cathedral Plaza continuă

Lucrările la Cathedral Plaza continuă (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Printr-o decizie irevocabilă, Curtea de Apel Ploieşti a admis recursurile, a modificat sentinţa şi a respins şi capătul de cerere privitor la anularea autorizaţiei", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Primarul sectorului 1 a fost reprezentat în proces de o echipă formată din avocaţii de la firma"Boştină şi Asociaţii", de la Cabinetul individual de avocat Flavia Teodosiu, precum şi de Alexandru Moldoveanu, directorul Direcţiei Juridice al Primăriei.

Contactată de MEDIAFAX, casa de avocatură "Boştină şi Asociaţii" a confirmat hotărârea irevocabilă de menţinere a autorizaţiei.

Proiectul vizează construirea lângă Catedrală - considerat monument istoric - a unui imobil cu patru nivele la subsol, cu garaje pentru 200 de maşini, parter şi 19 etaje, de 75 metri înălţime. Pentru această construcţie, Primăria Sectorului 1 a emis o autorizaţie de construcţie la 24 februarie 2006, lucrările fiind începute la 9 martie 2006.

O lună mai târziu, Arhiepiscopia Romano-Catolică din Capitală a acţionat în judecată firma de construcţii, Millennium Building Development, şi toate instituţiile statului care au avizat proiectul, solicitând anularea autorizaţiilor şi avizelor eliberate. Reprezentanţii Arhiepiscopiei afirmau că prezenţa unei construcţii de 75 metri înălţime în imediata vecinătate a Catedralei Sfântul Iosif va pune în mare pericol existenţa edificiului.

Autorizaţia de construire a Cathedral Plaza, emisă de Primăria sectorului 1 Bucureşti, a fost anulată de Tribunalul Dâmboviţa în februarie 2009, dar decizia a fost atacată cu recurs de firma constructoare, Millennium Building Development.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici