Lucrările la pasajul Băneasa vor fi oprite doar în locul accidentului - VIDEO

Lucrările la pasajul Băneasa nu vor fi întârziate, acestea fiind oprite doar în locul în care s-a produs accidentul, pe perioada anchetei, a declarat sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Dorina Tiron.

78 afișări
Imaginea articolului Lucrările la pasajul Băneasa vor fi oprite doar în locul accidentului - VIDEO

Lucrările la pasajul Băneasa vor fi oprite doar în locul accidentului (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Accidentul nu va cauza întârzieri la lucrări. Ele s-au oprit pe perioada anchetei şi numai în locul în care s-a produs accidentul. După ce se termină ancheta - care cât poate să dureze?, o zi, două - lucrările vor fi reluate şi în zona accidentului. Oricum, lucrarea e una, utilităţile alta. Accidentul nu are nicio legătură cu termenul lucrării", a afirmat Tiron.

Trei muncitori au fost prinşi, vineri, sub un mal de pământ la Pasajul Băneasa, vizavi de Aeroportul Băneasa, aproximativ 12 ore autorităţile lucrând la scoaterea corpurilor acestora.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti a fost sesizat în jurul orei 18.30 despre faptul că în zona Pasajului Băneasa sunt trei muncitori care au fost prinşi complet sub un mal de pământ.

La faţa locului au fost trimise patru echipaje de pompieri salvatori şi patru echipaje SMURD.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a început o anchetă pentru a stabili cauzele producerii accidentului.

Video Stirileprotv.ro

Atănăsoaie: Pare a fi un accident de muncă

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că după primul raport ad-hoc al reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti pare a fi un accident de muncă. El a adăugat că se va stabili ulterior dacă vina aparţine muncitorilor sau firmei care efectua lucrarea.

Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, Bujor Constantin, a spus că muncitorii prinşi sub malul de pământ la Pasajul Băneasa efectuau lucrări de canalizare, iar societatea care făcea lucrările se numeşte Marconstruct, este din Ilfov şi are sediul comercial în Bragadiru.

Inspectorul şef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, Ştefan Mariş, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în mod cert nu au fost luate toate măsurile de securitate în muncă.

Lena: Obligaţia asigurării măsurilor de protecţie revine Marconstruct

Reprezentanţii firmei portugheze Lena, constructorul Pasajului Băneasa, spun că obligaţia asigurării măsurilor de protecţie revine societăţii Marconstruct, conform contractului încheiat cu aceasta.

Directorul tehnic al societăţii Marconstruct, Laurenţiu Dogaru, a declarat, pentru Antena 3, că au fost luate măsurile de protecţie, şanţul în care lucrau muncitorii fiind asigurat, dar la finalul lucrării, când trebuiau introduse ţevile de canalizare, blindajul a fost scos, iar din cauza terenului, malul a cedat.

Reprezentanţii firmei portugheze Lena, constructorul Pasajului Băneasa, susţine că face verificări asupra condiţiilor în care a avut loc accidentul, deşi cei implicaţi în tragedie nu sunt angajaţi direct ai societăţii, transmiţând condoleaţe familiilor victimelor.

"Referitor la accidentul care a avut loc la lucrarea Pasaj Inferior Băneasa, Lena Construcţii doreşte să informeze că efectuează deja verificări asupra condiţiilor în care acesta a avut loc, pentru a constata responsabilităţile. În ciuda faptului că cei implicaţi în acest tragic accident nu sunt angajaţi direcţi ai firmei, ci ai unui subantreprenor contractat, politica internă a companiei este extrem de exigentă faţă de condiţiile de sănătate şi securitate în muncă, respectând normele comunitare în vigoare, în conformitate cu solicitările beneficiarului", se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, de către firma Lena.

Grupul Lena informează că societatea a implementat şi a certificat sistemul de Calitate şi de Securitate şi Sănătate la Locul de Muncă - normele ISO 9001 şi OHSAS 18001, antrepriza având aceste sisteme implementate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici