Luni dimineaţă au existat scurgeri de gaze în imobilul din Sighet, iar clădirea era pe punctul de a se prăbuşi

Cercetările în imobilul din Sighetu Marmaţiei în care s-au produs două explozii s-au făcut în condiţii foarte dificile întrucât au existat în continuare scurgeri de gaze, inclusiv luni, iar clădirea era pe punctul de a se prăbuşi, a declarat şeful Biroului Criminalistică din cadrul ICCJ.

449 afișări
Imaginea articolului Luni dimineaţă au existat scurgeri de gaze în imobilul din Sighet, iar clădirea era pe punctul de a se prăbuşi

Luni dimineaţă au existat scurgeri de gaze în imobilul din Sighet, iar clădirea era pe punctul de a se prăbuşi (Imagine: Ghita Porumb/Mediafax Foto)

Şeful Biroului Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Marius Foitoş, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că avaria s-a produs din cauza unei fisuri la îmbinarea în "T" a conductelor de gaz de pe străzile Corneliu Coposu şi Gheorge Şincai.

"A fost o fisură la sudura conductei mari, o fisură mare", a declarat procurorul, precizând că respectiva bucată de conductă a fost ridicată, urmând să fie făcută o expertiză pentru a fi stabilite cauzele fisurării conductei.

Potrivit sursei citate, cercetarea la faţa locului s-a făcut în condiţii extrem de dificile din cauză că au existat în continuare scurgeri de gaz, inclusiv luni dimineaţă.

"Luni dimineaţă s-a securizat zona şi s-a început cercetarea la faţa locului. Clădirea era pe punctul de a se prăbuşi, dar am facăut cercetările în condiţiile date", a declarat şeful Biroului Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

El a spus că cercetarea la faţa locului "a fost terminată în mare", iar în continuare ancheta va viza componentele conductei de gaz de pe cele două străzi.

Prima explozie de la clubul din Sighetu Marmaţiei a avut loc sâmbătă, în jurul orei 0.56, cel mai probabil din cauza unei acumulări de gaze la un etaj superior al imobilului la subsolul căruia se afla discoteca, care însă nu era conectată la reţeaua de gaze. A doua explozie, care i-a surprins pe anchetatorii care făceau investigaţii la faţa locului, s-a produs în jurul orei 10.00 - 10.30.

Clubul unde a avut loc prima deflagraţie este situat la subsolul clădirii, iar în clădirea mai funcţionau un cabinet notarial şi unul de avocatură.

În urma primei explozii, şapte persoane au fost rănite, dintre care şase tinere au fost aduse duminică dimineaţă la Spitalul de Arşi din Bucureşti, cu un avion militar. Ele au suferit arsuri pe 30-60 la sută din suprafaţa corpului, mai ales pe faţă şi pe mâini.

În a doua deflagraţie, zece persoane au fost rănite, printre care trei ofiţeri de poliţie, doi pompieri şi un notar care avea biroul deasupra clubului.

Chestorul Liviu Popa, şeful Poliţiei Române, a declarat că în urma celor două deflagraţii au fost rănite 21 de persoane, din care 17 au fost spitalizate - 15 la Bucureşti, una la spitalul din Sighetu Marmaţiei şi una la spitalul din Baia Mare.

Dintre cele 15 persoane rănite aduse la Bucureşti, 11 sunt internate la Spitalul de Arşi şi patru la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici