MAE: Aparatele de detectare a radarelor, interzise în majoritatea statelor europene

MAE informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească cu autoturismul în state europene că deţinerea şi folosirea aparatelor de detectare a radarelor este interzisă în majoritatea acestora.

18 afișări
Imaginea articolului MAE: Aparatele de detectare a radarelor, interzise în majoritatea statelor europene

MAE: Aparatele de detectare a radarelor, interzise în majoritatea statelor europene (Imagine: www.oferta9.ro)

MAE precizează, într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că utilizarea sau deţinerea acestor aparate se pedepseşte, în funcţie de legislaţia fiecărui stat, cu confiscarea aparatului, reţinerea certificatului de înmatriculare al autoturismului sau plata unor amenzi care în unele cazuri depăşesc 2000 de euro.

Potrivit sursei citate, ca urmare a cazurilor de cetăţeni români care, din necunoaştere, s-au confruntat cu astfel de situaţii, site-ul Ministerului Afacerilor Externe a fost completat cu informaţii privind prevederile legale din ţările europene şi penalizările specifice pentru fiecare stat în parte.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează totodată recomandarea ca, înainte de efectuarea unei călătorii în străinătate, fiecare cetăţean să se informeze cu privire la legislaţia ţării de destinaţie şi a celor de tranzit, apelând în acest sens, în situaţii specifice, chiar la ambasadele acestor state acreditate la Bucureşti.

De asemenea, MAE subliniază necesitatea cooperării cetăţenilor români cu autorităţile ţării respective şi conformării la indicaţiile acestora. Personalul consular românesc nu poate determina exonerarea de răspundere şi nu poate acorda sprijin financiar, ci doar să se asigure că cetăţenii români sunt trataţi corect şi li se respectă drepturile, reaminteşte Ministerul de Externe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici