MAE: Hotărârea în cazul românului condamnat în Malaezia pentru posesie de droguri nu e definitivă

Hotărârea în cazul românului condamnat la opt ani de închisoare şi la zece lovituri de bici de Înalta Curte de Justiţie din Malaezia pentru posesie de droguri nu e definitivă, a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, Ministerul de Externe.

70 afișări
Imaginea articolului MAE: Hotărârea în cazul românului condamnat în Malaezia pentru posesie de droguri nu e definitivă

MAE: Hotărârea în cazul românului condamnat în Malaezia pentru posesie de droguri nu e definitivă (Imagine: Shutterstock)

"Ambasada României la Kuala Lumpur cunoaşte situaţia cetăţeanului român şi menţine în mod constant contactul atât cu acesta, cât şi cu autorităţile locale. Potrivit informaţiilor furnizate de misiunea diplomatică, hotărârea de condamnare nu este una definitivă", se arată în răspunsul MAE.

Cetăţeanul român beneficiază de serviciile unui avocat, iar familia sa este în legătură cu el, potrivit sursei citate.

Misiunea diplomatică este pregătită să acorde asistenţă consulară în limita competenţelor.

Un român a fost condamnat, joi, la opt ani de închisoare şi zece lovituri de bici de Înalta Curte de Justiţie din Malaezia pentru posesie de droguri, relatează The Star, în ediţia electronică.

Românul în vârstă de 29 de ani, de profesie mecanic, a fost acuzat iniţial de trafic de droguri, ceea ce i-ar fi adus în mod obligatoriu pedeapsa cu moartea prin spânzurare.

El a fost găsit vinovat de posesie de 2,5 kilograme de metamfetamină pe aeroportul internaţional Kuala Lumpur din Sepang, la 10 aprilie 2012.

Judecătorul a decis că acuzarea nu a reuşit să dovedească acuzaţiile de trafic de droguri, ci pe cele de posesie de stupefiante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici