Magistratul Floriţa Boloş de la Judecătoria Ineu, reţinută pentru luare de mită, arestată

Magistratul Floriţa Boloş de la Judecătoria Ineu, reţinută pentru luare de mită, după ce ar fi primit de la două persoane 13.000 de lei şi 5.500 de euro pentru a pronunţa o sentinţă favorabilă într-un proces, a fost arestată preventiv, marţi seară, de Curtea de Apel Timişoara.

420 afișări
Imaginea articolului Magistratul Floriţa Boloş de la Judecătoria Ineu, reţinută pentru luare de mită, arestată

Magistratul Floriţa Boloş de la Judecătoria Ineu, reţinută pentru luare de mită, arestată (Imagine: Mediafax Foto)

Curtea de Apel Timişoara a admis, marţi seară, cererea procurorilor de arestare preventivă, pentru 29 de zile, a judecătoarei Floriţa Boloş.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Judecătoarea Floriţa Boloş a fost reţinută luni, după ce a fost prinsă în flagrant când primea mită 5.500 de euro.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea, iar, marţi, Boloş a fost prezentată Curţii de Apel Timişoara cu propunerea de arestare preventivă.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în perioada 17 ianuarie - 10 iunie, judecătoarea Floriţa Boloş ar fi pretins şi primit în mai multe tranşe, de la două persoane, suma totală de 13.000 de lei şi 5.500 de euro, pentru ca în schimb să pronunţe o hotărâre civilă favorabilă uneia dintre cele două persoane, prin care se asigura transferul pe cale judiciară a dreptului de proprietate asupra unor terenuri.

"Anterior, judecătoarea Boloş Floriţă instruise persoana beneficiară a hotărârii civile asupra documentelor pe care trebuie să le procure pentru a declanşa procese cu proprietarii unor terenuri despre care persoana afirma că intenţiona să le achiziţioneze, în aşa fel încât să se evite procedura legală, notarială şi să se creeze un presupus conflict juridic cu părţile contractante. În acest fel, persoana beneficiară urma să fie exonerată de plata taxelor şi onorariilor notariale şi să nu mai aştepte efectuarea măsurătorilor topografice a terenurilor dobândite, terenuri neîntabulate în cartea funciară şi evidenţiate doar în titlurile de proprietate", au precizat procurorii în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale.

Cererile de chemare în judecată au fost înregistrate la trei complete diferite, astfel că judecătoarea Floriţa Boloş, cu ajutorul mediatorului Ana Maria Manguci, a formulat o precizare de acţiune în numele cumpărătorului, pentru ca aceste cereri să fie repartizate la completul în care era Boloş.

În 6 iunie, conform înţelegerii stabilite, judecătoarea Floriţa Boloş a pronunţat o sentinţă civilă prin care a admis în totalitate cererea de chemare în judecată formulată în numele persoanei de la care primise o parte din suma de bani cerută, "în condiţiile în care în dosar nu era îndeplinită procedura de citare cu niciuna din cele 12 părţi din dosar", au mai notat procurorii în documentul citat.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, judecătoarea s-ar fi întâlnit de mai multe ori cu unul dintre investigatorii sub acoperire şi ar fi primit de la acesta bani în două rânduri. Banii erau însemnaţi, iar întreaga operaţiune de luarea de mită a fost înregistrată.

La instrumentarea acestei cauze, procurorii au fost sprijiniţi de lucrători din structurile specializate în culegerea de informaţii şi ai Direcţiei Generale Anticorupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici