Mai este justificată menţinerea spitalelor COVID în condiţiile scăderii dramatice a cazurilor? Apelul unui spital din Bucureşti

Spitalul Clinic Colentina a redactat o nouă solicitare, pe care urmează să o depună la DSP Bucureşti în cursul zilei de vineri, pentru obţinerea avizului temporar de funcţionare în regim mixt (COVID şi non-COVID), precizează ASSMB.

810 afișări
Imaginea articolului Mai este justificată menţinerea spitalelor COVID în condiţiile scăderii dramatice a cazurilor? Apelul unui spital din Bucureşti

Apel din partea unui spital din Bucureşti de a reveni la funcţionarea în regim mixt

„Având în vedere şi îmbunătăţirea situaţiei epidemiologice la nivelul întregii ţării, Spitalul Clinic Colentina a redactat o nouă solicitare (pentru obţinerea avizului temporar de funcţionare în regim mixt - COVID şi non-COVID - n.r), pe care urmează să o depună la DSP Bucureşti în cursul zilei de vineri, 7.05.2021. În funcţie de decizia pe care o va lua DSPMB, Spitalul Clinic Colentina va putea să revină la activitatea în regim mixt (COVID şi non-COVID), sau îşi va continua activitatea de spital COVID-19, ca până în prezent. Menţionăm faptul că, în ciuda dificultăţilor din ultimul an, Spitalul Clinic Colentina a continuat să asigure asistenţă medicală şi pacienţilor non-COVID, în spaţii special amenajate, dar numai în regim de spitalizare de zi”, transmite Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (A.S.S.M.B.), în administrarea căreia se află spitalul.

Începând din data de 16 martie 2020, Spitalul Clinic Colentina a fost desemnat spital-suport COVID şi a funcţionat în baza Avizului de funcţionare cu caracter temporar nr.1/25.03.2020, la capacitate maximă, cu paturi în regim de spitalizare continuă;

„Spitalul a funcţionat în regim mixt (COVID şi non-COVID) doar pentru o lună, în septembrie 2020, perioadă în care a asigurat internarea şi tratamentul atât a pacienţilor COVID-19, cât şi celor non-COVID. Începând din luna octombrie 2020, şi până în prezent, Spitalul Clinic Colentina funcţionează ca spital COVID-19, cu număr maxim de paturi pentru spitalizare continuă, destinat exclusiv tratării pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 (forme medii, severe şi critice).

„În data de 5.03.2021, Spitalul Clinic Colentina a depus la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti o solicitare pentru obţinerea avizului temporar de funcţionare în regim mixt (COVID şi non-COVID), înregistrată la DSP cu numărul 7374/05.03.2021. Urmare abrogării Ordinului MS nr.555/2020 şi apariţiei Ordinului MS nr. 434/26.03.2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor şi a unităţilor de dializă în contextul pandemiei de COVID-19, modificat ulterior prin Ordinul MS nr. 537/23.04.2021, pentru Spitalul Clinic Colentina a apărut necesitatea depunerii unei noi cereri la DSP Bucureşti, în acord cu noile reglementări, prin care să solicite obţinerea avizului temporar de funcţionare în regim mixt (COVID şi non-COVID)”, potrivit comunicatului ASSMB.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici