Video Mai există o şansă pentru vacanţele distruse de coronavirus. Ce puteţi face dacă aveţi rezervări pentru perioada aceasta

  • Direcţia Generală Turism a deschis un call-center pentru cei cu vacanţe rezervate
  • Sute de oameni au apelat deja la acest call-centrer şi au cerut informaţii
  • Autorităţile spun că ajuţi companiile dacă soliciţi o reprogramare în locul banilor
  • Numerele de telefon la care poţi apela sunt: 0751 122 311 şi 0751 216 870
3189 afișări

Virusul ţi-a dat peste cap planurile de vacanţă, dar asta nu înseamnă că ai pierdut banii. Direcţia Generală Turism te informează că s-a deschis un call-center unde să ceri informaţii despre sejurul tău sau să faci modificări. Recomandarea autorităţilor este să nu ceri banii înapoi. Pentru agenţia de turism e mai uşor să-ţi facă o reprogramare.
Răzvan Părjol, Secretar de stat în Ministerul Transporturilor, explică:

„Deci dumneavoastră cumpăraţi un bilet sau un pachet de la o agenţie. Agenţia aceea îşi păstrează păână la un 10% comision şi trimite mai departe plăţile către furnizorii de servicii, hotel, avion. Este greu să ne imaginăm, astăzi, că din acel 10% de la foarte mulţi, agenţia va fi capabilă să ramburseze în integralitate acel pachet de servicii, ei nu mai au acei bani. O situaţie similară de întâmplă în cazul hotelurilor de la mare, care au încasat, poate două rate din cele trei de early booking şi le-au băgat în deschiderea hotrelurilor, renovare, nu au de unde să ramburseze aceşti bani.”

Situaţia vacanţelor depinde şi de impactul economic al crizei coronavirusului asupra companiilor de zboruri.

„Uitaţi-vă la transportatori. Lufthansa pierde 1 milion de euro pe oră. Vă daţi seama? Noi sperăm să putem salva TAROM şi Blue Air, care sunt mari operatori, dar lumea trebuie să înţeleagă că trebuie să punem cu toţii umărul astăzi.”

Răzvan Părjol te sfătuieşte să ai răbdare măcar până la încheierea stării de urgenţă.

„Cred că e un lucru absolut logic şi de bun simţ. Sfatul nostru către clienţi este ca dacă au achiziţionat pachete de servicii cu o dată, să spunem, din a doua jumătate a lunii iunie încolo, încă mai îndrăznesc să spun să mai aibă puţină răbdare. Poate lucrurile se vor clarifica şi de la 15 mai încolo, începem să deblocăm situaţia.”

Numerele de telefon la care poţi apela sunt: 0751 122 311 şi 0751 216 870.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici