Mai multe curse low cost, deviate pe Aeroportul "Henri Coandă"

Mai multe curse low cost care urmau să aterizeze pe Aeroportul Băneasa au fost deviate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe Aeroportul "Hendri Coandă", din cauza ceţii dense, din acelaşi motiv fiind anulate şi cursele care trebuiau să sosească de la Milano, Budapesta şi Chişinău.

2 afișări
Imaginea articolului Mai multe curse low cost, deviate pe Aeroportul "Henri Coandă"

Mai multe curse low cost au fost deviate pe Aeroportul "Henri Coandă", din cauza ceţii

"Unele zboruri care urmau să aterizeze pe Aeroportul Băneasa au aterizat pe Aeroportul "Henri Coandă" din cauza ceţii şi tot de aici au plecat înapoi, pasagerii fiind preluaţi de pe Otopeni", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul de marketing al Aeroportului Internaţional "Henri Coandă", Valentin Iordache.

Potrivit lui Iordache, vineri seară au fost deviate şase curse low-cost, Aeroportul "Henri Coandă" având echipamente şi instalaţii de semnalizare care permit aterizarea în condiţii de ceaţă.

"Din câte ştiu eu, toate cursele au fost internaţionale low cost", a precizat Iordache.

De asemenea, cursele care trebuiau să vină vineri seară de la Milano, Budapesta şi Chişinău au fost anulate din cauza ceţii, a mai spus Iordache.

Directorul Aeroportului Băneasa, Ştefan Mladin, a declarat, pentru MEDIAFAX, că sâmbătă, până la ora 10.00, au fost redirecţionate două curse de aterizări şi trei de plecări spre Otopeni.

"Acestea sunt procedurile pe timp de ceaţă, nefiind nimic ieşit din comun. Sper ca timpul să se îmbunătăţească", a spus Mladin.

În legătură cu cele două curse care trebuia să aterizeze sâmbătă dimineaţă pe Aeroportul Băneasa şi care au fost redirecţionate pe Aeroportul "Henri Coandă", Valentin Iordache a precizat că este vorba de o cursă de la Lisabona a companiei Blue Air şi o alta de la Veneţia a companiei My Air.

Sâmbătă, o altă cursă low cost, aparţinând companiei My Air, care venea de la Veneţia a fost deviată pe Aeroportul "Henri Coandă", avionul aterizând la ora 11.00, a mai spus Iordache. "După ora 16.00, am înţeles că ceaţa se va ridica", a adăugat Iordache.

Potrivit Serviciului de informaţii al Aeroportului "Henri Coandă", două aeronave aparţinând unor companii low cost au decolat, sâmbătă dimineaţă, de pe acest aeroport. Este vorba de două curse ale companiei Blue Air, una spre Torino, care a decolat la ora 9.50 şi o alta care a plecat spre Valencia, la ora 11.00.

O a treia aeronavă, apariţinând companiei low cost Wizz Air care trebuia să decoleze la ora 7.45, a plecat în jurul prânzului, a precizat sursa citată.

Companiile low cost sunt reticente în a devia cursele pe Aeroportul "Henri Coandă", pentru că aici sunt costuri mai mari, motiv pentru care preferă să amâne zborurile.

Traficul pe Aeroportul Băneasa a fost reluat sâmbătă, în jurul orei 13.00, iar dacă ceaţa va reveni, cursele care ar trebui să aterizeze pe acest aeroport vor fi redirecţionate spre Aeroportul "Henri Coandă", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Aeroportului Băneasa, Ştefan Mladin.

Directorul de marketing al Aeroportului Internaţional "Henri Coandă", Valentin Iordache, a spus că în prezent vizibilitatea este destul de bună, astfel că activitatea pe Aeroportul Băneasa a fost reluată.

"Vizibilitatea este destul de bună, în jur de un kilometru, aşa că Aeroportul Băneasa şi-a reluat activitatea", a precizat Iordache.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici