Mai multe familii din Galaţi, în pericol. Fisuri URIAŞE au apărut pe pereţii a patru case | FOTO

Fisuri de mari dimensiuni au apărut pe pereţii a patru case din oraşul Galaţi, iar localnicii au cerut ajutorul autorităţilor, deoarece se tem că vor rămâne fără case. Reprezentanţii Primăriei încearcă să afle ce a cauzat apariţia crăpăturilor, varianta cea mai probabilă fiind tasarea terenului.

2987 afișări
Imaginea articolului Mai multe familii din Galaţi, în pericol. Fisuri URIAŞE au apărut pe pereţii a patru case | FOTO

20 de familii din Galaţi, în pericol. Fisuri URIAŞE au apărut pe pereţii a patru case | FOTO

Cel puţin patru case, dintre care două cu etaj, în care locuiesc aproximativ 20 de familii, sunt afectate. Reprezentanţii Primăriei au convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi au decis să izoleze şi să monitorizeze zona.

„Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, după ce pe strada Tudor Vladimirescu s-a înregistrat un fenomen de tasare care a afectat patru imobile, fiind semnalate fisuri. Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, în regim de urgenţă, o primă măsură, respectiv izolarea perimetrului afectat de tasare şi monitorizarea zonei afectate. La solicitarea primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, Direcţia de Asistenţă Socială va demara imediat o anchetă socială pentru a vedea câte familii locuiesc în imobilele afectate de tasare”, a anunţat Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Localnicii spun că fisurile au apărut săptămâna trecută şi de atunci situaţia s-a agravat.

„Casele astea au circa o sută de ani, au trecut prin cutremure, au rezistat cu fisuri superficiale. În noaptea de Sf. Gheorghe au început să apară fisuri mari şi s-a tot agravat. A fost o avarie la reţeaua de apă, noi credem că apa curge în pământ de mult timp. Ei au intervenit în urmă cu două săptămâni, au săpat, apoi au adus mult pământ şi au astupat. Înţeleg că atunci când a fost proiectată canalizarea de pe strada Tudor Vladimirescu, nivelul era mai jos decât pe strada Domnească, motiv pentru care adună apele uzate cu o staţie de pompare. În urmă cu o lună, lor li s-a ars o pompă, au folosit o pompă mobilă. Am sesizat că unele canalizări se înfundau, bolboroseau”, a declarat Alexandru Ţocu, unul dintre gălăţenii care locuiesc în casele afectate de tasare.

Localnicii aşteaptă rezultatul anchetelor comandate de Primărie.

„Sunt crăpături de profunzime, nu de tencuială, imobilul s-a înclinat. Nu ştim cât de afectată este clădirea. Cei de la Primărie fac măsurători. Imobilul are patru locuinţe la parter, patru la etaj. Este afectată şi o casă de lângă, este afectată puternic, are crăpături de doi-trei centimetri. Tot ce am investit avem aici. Aşteptăm rezultatul expertizei, să vedem ce spun autorităţile”, a mai spus Alexandru Ţocu.

În funcţie de rezultatele studiului comandat de Primărie, oamenii ar putea fi evacuaţi şi transferaţi în locuinţe ale municipalităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici