Mai multe furturi de maşini în Capitală, anul acesta, faţă de aceeaşi perioadă din 2018

În prima jumatate a anului, în Capitală au fost înregistrate mai multe furturi de maşini, dar şi sustrageri de diferite bunuri din autoturisme, faţă de aceeaşi perioadă din 2018. Furturile din locuinţe au fost mai puţine anul acesta, informează Poliţia Capitalei.

485 afișări
Imaginea articolului Mai multe furturi de maşini în Capitală, anul acesta, faţă de aceeaşi perioadă din 2018

Mai multe furturi de maşini în Capitală, anul acesta, faţă de aceeaşi perioadă din 2018

“La nivelul Capitalei, în primele 6 luni ale anului 2018, s-au înregistrat 102 furturi de autovehicule, iar în primele 6 luni ale anului 2019, s-au inregistrat 119. Referitor la furturile din autovehicule, vă comunicăm că, în primele 6 luni ale anului 2018, în Bucureşti, au fost înregistrate 1.082 cazuri, iar in primele 6 luni ale anului în curs s-au inregistrat 1.224 de astfel de fapte”, precizează biroul de presă al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), în urma unei solicitări a agenţiei de presă MEDIAFAX.

Pe de altă parte, furturile din locuinţele din Capitală au cunoscut o uşoară scădere în primele 6 luni ale acestui an.

“Cu privire la furturile din locuinţe, în primele 6 luni ale anului 2018, la nivelul Capitalei au fost înregistrate 796 fapte, iar în primele 6 luni ale anului 2019 s-au înregistrat 757 de cazuri”, informează Poliţia Capitalei.

Pentru a nu deveni o ţintă uşoară pentru hoţi, poliţiştii le recomandă cetăţenilor să nu permită intrarea în locuinţe a persoanelor necunoscute, să acorde atenţie celor care pretind că reprezintă anumite instituţii sau societăţi, iar copiii să nu trădeze faptul că sunt singuri acasă.

“Dacă părăsiţi locuinţa în timpul nopţii lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune. Nu spuneţi când sunteţi plecaţi în vacanţă. Nu lăsaţi bilet în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să certifice absenţa dumneavoastră”, recomandă Poliţia Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici