Mai multe grupuri civice cer autorităţilor să „reconsidere” locul amplasării Muzeului Holocaustului

Mai multe grupuri civice solicită Ministerului Culturii şi Primăriei Capitalei să „reconsidere” decizia de amplasare a Muzeului Holocaustului în grădina Muzeului Antipa, întrucât acela ar fi unul din puţinele spaţii verzi din centrul Bucureştiului.

106 afișări
Imaginea articolului Mai multe grupuri civice cer autorităţilor să „reconsidere” locul amplasării Muzeului Holocaustului

Mai multe grupuri civice cer autorităţilor să „reconsidere” locul amplasării Muzeului Holocaustului

Mai multe grupuri civice din Bucureşti au solicitat, marţi, prin intermediul unei scrisori deschise, atât Ministerului Culturii, cât şi Primăriei Capitalei să „reconsidere” decizia de amplasare a Muzeului Holocaustului în grădina Muzeului Antipa, întrucât aceasta e unul din puţinele spaţii verzi din centrul municipiului, iar în contextul „recordurilor nedorite privind poluarea”, înregistrate la nivelul Bucureştiului, dispariţia acestui spaţiu ar afecta şi nemulţumi o bună parte din populaţie.

Reprezentanţii grupurilor civice din Bucureşti au invocat în scrisoarea deschisă şi faptul că Grădina Muzeului Antipa a fost „permanent folosită pentru activităţile specifice acestei instituţii, şi ar fi normal ca acest lucru să se întâmple la fel şi de-acum încolo”.

„Nu avem nicio îndoială că înfiinţarea unui Muzeu al Holocaustului este o chestiune pe deplin justificată şi necesară. De aceea, suntem convinşi că pentru această instituţie se poate găsi un amplasament potrivit. Spre exemplu, zona Unirii (Biblioteca Naţională) sau, de ce nu, fostul Depou STB Victoria, situat chiar în Piaţa Victoriei – pe care am înţeles că Primăria Capitalei ar dori să-l dezafecteze”, au completat aceştia.

Scrisoarea deschisă adresată Ministerului Culturii şi Primăriei Capitalei a fost semnată de mai multe grupuri civice din Capitală: Grupul Civic Iancului, Grupul Iniţiativa Favorit, Asociaţia Iniţiativa Prelungirea Ghencea, Iniţiativa Civică Lacul Tei, Grupul de Oponenţă Ciurel – A1, Grupul Parcul Herăstrău, Grupul de Iniţiativă Civică Sala Palatului.

Viorica Dăncilă a anunţat, la finele lunii iulie, că Guvernul va înfiinţa Muzeul Holocaustului lângă Muzeul Antipa, dacă această locaţie este cea mai potrivită în urma unei analize. Premierul a adăugat, tot la acel moment, că urmează să fie luată o Hotărâre de Guvern în acest sens, în cel mai scurt timp posibil.

Taguri:
muzeu,
holocaust,
civic

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici