Video Mai multe localităţi din ţară, afectate de furtuni

Furtunile din ultimele 24 de ore au provocat pagube materiale, au afectat alimentarea cu energie electrică în mai multe judeţe din ţară şi au determinat închiderea porturilor.

4 afișări

Pompierii de la Grupul Special de Salvatori al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a Municipiului Bucureşti (ISUMB) au intervenit, duminică dimineaţa, pentru înlăturarea efectelor vântului puternic, care a doborât câţiva copaci pe autoturisme.

Astfel, reprezentanţii ISUMB au înlăturat un copac căzut pe două maşini parcate pe bulevardul Constantin Brancoveanu şi altul căzut pe o maşină pe strada Vintilă Mihăilescu din sectorul 6 al oraşului.

De asemenea, o maşină a fost avariată de un copac şi pe strada Stoian Militaru, iar un alt autoturism, care se deplasa, a fost distrus de un alt copac pe strada Grigore Moisil.

La Cantina socială Griviţa, de pe calea Griviţei, furtuna a desprins un element de acoperiş, din plastic, iar pe Calea Victoriei o bucată de tablă a căzut de pe cladirea Ministerului Industriilor, aflată în renovare.

Reţelele electrice din 45 de localităţi, din cinci judeţe ale ţării, erau afectate, duminică dimineaţă, din cauza furtunilor şi a altor fenomene meteorologice nefavorabile, transmite Ministerul Internelor şi Reformei Administrative.

Potrivit sursei citate, erau semnalate cu astfel de probleme 17 localităţi din judeţul Dolj, o localitate din judeţul Caraş – Severin, trei localităţi din Ilfov, o localitate din judeţul Olt şi 23 localităţi din judeţul Teleorman.

La ora transmiterii ştirii, echipe specilizate de la Electrica acţionează pentru remedierea defecţiunilor.

Întreg personalul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative va fi, în continuare, pregătit să intervină dacă situaţia o va impune, monitorizându-se în permamenţă evoluţia fenomenelor meteorologice în cele 20 de judeţe şi din Municipiul Bucureşti vizate de atenţionarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sunt pregătiţi să acţioneze, la nevoie, în special în judeţele Caraş-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Olt, Timiş şi Vâlcea, pentru care Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizarea hidrologică, pentru perioada 18 noiembrie, ora 08.00 – 20 noiembrie, ora 12.00.

Toate porturile maritime din judeţul Constanţa au fost închise, duminică, din cauza vântului puternic, iar traficul pe Canalul Dunăre Marea-Neagră a fost restricţionat.

Directorul Căpităniei Zonale Constanţa, Alexandru Mezei, a declarat că, în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, au fost suspendate manevrele în porturile Midia, Mangalia şi Constanţa Sud fluvial.

Aceeaşi decizie a fost luată, duminică, de la ora 9.00 şi în Portul Constanţa Nord, tot din cauza vântului puternic, care suflă cu peste 70 de kilometri/oră.

Potrivit aceleiaşi surse, din cauza condiţiilor meterologice nefavorabile a fost restricţionat traficul pe Canalul Dunăre - Marea Neagră.

Căpitănia Zonală a transmis, sâmbătă, tuturor căpitanilor navelor din porturile maritime, avize de înrăutăţire a vremii iar aceştia sunt obligaţi să ia toate măsurile pentru a preveni producerea oricăror accidente.

Traficul rutier în zona Rânca, judeţul Gorj, se desfăşura duminică seara cu greutate din cauza zăpezii viscolite şi a ninsorii puternice, zeci de şoferi având probleme din această cauză.

Şeful Poliţiei Novaci, comisar Constantin Cir, a declarat corespondentului MEDIAFAX că traficul a fost îngreunat şi de lipsa de experienţă a unor şoferi. Acesta afirmă că "unii conducători auto nu ştiu să conducă pe timp de iarnă" şi, din această cauză, blochează şi restul maşinilor aflate pe şosea.

Trei utilaje de deszăpezire au intervenit pentru a debloca circulaţia, traficul fiind reluat în condiţii de iarnă. Printre zecile de maşini rămase în coloana formată pe munte pentru un interval scurt de timp s-au aflat şi microbuze cu turişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici