Mai mulţi copii de la o şcoală din Feteşti, la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară

Mai mulţi elevi de la o şcoală din Feteşti, judeţul Ialomiţa, au ajuns la spital, vineri, după ce li s-a făcut rău la şcoală, acuzând simptome de toxiinfecţie alimentară, cinci dintre aceştia fiind transferaţi la Spitalul Judeţean din Slobozia, cu o autospecială pentru victime multiple.

421 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi copii de la o şcoală din Feteşti, la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară

Mai mulţi copii de la o şcoală din Feteşti, la spital simptome de toxiinfecţie alimentară (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa, 23 de elevi cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani de la Şcoala Gimnazială “Dimitrie Cantemir” din oraşul Feteşti au avut nevoie de îngrijiri medicale, vineri după-amiază, după ce li s-a făcut rău la şcoală.

Reprezentanţii unităţii de învăţământ au sunat la 112 după ce copiii au început să aibă stări de vomă, dureri abdominale şi ameţeli, la faţa locului deplasându-se mai multe ambulanţe.

După ce a fost evaluată starea de sănătate a fiecărui copil, trei dintre ei au fost lăsaţi să plece acasă, iar alţi cinci au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, cu o autospecială de transport victime multiple aparţinând ISU Ialomiţa şi cu ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean. Ceilalţi copii au fost duşi la Spitalul Municipal din Feteşti.

Autorităţile locale au deschis anchete pentru a stabili care este cauza îmbolnăvirii copiilor.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa Ioan Martin a afirmat că s-au luat atât probe din laptele distribuit elevilor, cât şi probe de aer din clasele în care aceştia învaţă, pentru a se stabili dacă este vorba despre o intoxicare alimentară sau una cu compuşi chimici.

”Se pare că este o intoxicaţie, nu se ştie dacă este alimentară sau cu o substanţă chimică. Este posibil să fie laptele distribuit în şcoală sau un compus derivat din clor folosit pentru dezinfectarea claselor”, a spus Martin.

În judeţul Ialomiţa programul ”Lapte şi corn” a început în urmă cu o săptămână, atribuirea contractelor aferente acestui program fiind întârziată din cauză că licitaţia a fost contestată. Distribuitorul de lapte în judeţul Ialomiţa este firma Deltalact.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici