Mai mulţi poliţişti, cercetaţi în contextul evadării a trei arestaţi din Secţia 9 din Capitală

Mai mulţi poliţişti vor fi cercetaţi penal pentru înlesnirea evadării sau pentru neglijenţă în serviciu, în contextul evadării a trei arestaţi preventiv din spaţiul de detenţie al Secţiei 9 de Poliţie din Capitală, informează, vineri seară, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

48 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi poliţişti, cercetaţi în contextul evadării a trei arestaţi din Secţia 9 din Capitală

Mai mulţi poliţişti, cercetaţi în contextul evadării a trei arestaţi din Secţia 9 din Capitală

Pentru a clarifica împrejurările în care, în 15 noiembrie, trei arestaţi au reuşit să fugă din arestul Secţiei 9 de poliţie din Capitală, conducerea IGPR a dispus declanşarea unui control intern al cărui scop a fost stabilirea modului în care poliţiştii care supravegheau arestul au respectat procedurile prevăzute de lege.

"În urma controlului efectuat de către ofiţeri din cadrul Direcţiei de Control Intern, s-a dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de trei poliţişti, pentru săvârşirea abaterii disciplinare de neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţilor primite de la şefii ierahici, activitate ce va fi efectuată de Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti. De asemenea, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu privire la indiciile de săvârşire a infracţiunii de înlesnire a evadării de către doi poliţişti din cadrul Serviciului de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliţiei Capitalei, respectiv cu privire la indiciile de săvârşire a infracţiunii de neglijenţă în serviciu de către doi poliţişti de la Secţia 9 Poliţie", informează IGPR.

În ziua de duminică, 15 noiembrie, trei bărbaţi au evadat din arestul Secţiei 9 Poliţie. Costel Ion Pătru, Vasile Tudor Mircea, zis Carbon şi Mihai Spiridon se aflau în arest preventiv pentru comiterea mai multor furturi din locuinţe şi autoturisme. Cei trei, care au fost prinşi în mai puţin de o săptămână, vor fi cercetaţi şi pentru evadare, pe numele lor fiind deschis un nou dosar penal pentru săvârşirea acestei infracţiuni.

Cercetările în dosarul de evadare vor fi efectuate de procurori ai Parchetului Capitalei.

Doi dintre evadaţi au fost prinşi imediat după ce au reuşit să scape, unul în aceeaşi zi iar al doilea o zi mai târziu.

Primul evadat prins a fost Costel Ion Pătru, ridicat într-o staţie de tramvai din Călăraşi. Mihai Spiridon a fost depistat şi prins de poliţiştii bucureşteni în zona 1 Mai, unde intenţiona să-l întâlnească pe fratele lui.

Cel de-la treilea evadat, Vasile Tudor Mircea, zis Carbon, a fost prins în ziua de joi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici