Mai mulţi reprezentanţi ai "Mişcării" de la Pungeşti i-au cerut demisia lui Ponta aflat la Vaslui

Premierul Victor Ponta a fost întâmpinat, sâmbătă, la Vaslui, unde s-a întâlnit cu membri PSD, de aproximativ 15 reprezentanţi ai "Mişcării de Rezistenţă'' de la Pungeşti, care i-au cerut demisia şi au scandat "Stop Chevron", Ponta spunând că îi înţelege, dar că "Vaslui înseamnă mai mult decât atât".

552 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi reprezentanţi ai "Mişcării" de la Pungeşti i-au cerut demisia lui Ponta aflat la Vaslui

Mai mulţi reprezentanţi ai "Mişcării" de la Pungeşti i-au cerut demisia lui Ponta aflat la Vaslui (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

După ce a participat, la Iaşi, la ceremonia de beatificare a episcopului martir Anton Durcovici, Victor Ponta a mers la Vaslui, unde s-a întâlnit cu membri şi simpatizanţi ai PSD.

El a fost întâmpinat de aproximativ 15 reprezentanţi ai "Mişcării de Rezistenţă'' de la Pungeşti, care i-au cerut demisia şi au scandat "Stop Chevron".

Ponta a spus, însă, că "prezenţa Chevron în România este absolut necesară, deoarece judeţul Vaslui are nevoie de investiţii".

"Îmi doresc ca România şi judeţul Vaslui să aibă cât mai multe investiţii şi proiecte, pentru că noi investim din zona publică, dar nu o să reuşim niciodată să completăm necesarul de investiţii din zona privată. Îi înţeleg pe cei care protestează, Vasluiul înseamnă mai mult decât atât", a spus Ponta.

Întrebat dacă ar fi dispus să meargă la Pungeşti, unde Chevron a început explorarea gazelor de şist, Ponta a spus că are şi alte probleme.

"Mergem la Pungeşti ca să ce? Acolo în general protestează oamenii care nu au treabă cu Pungeşti, eu am şi altă opinie faţă de cei ce protestează acolo şi anume că România trebuie să îşi exploateze resursele, respectând standardele de mediu. Mai am o opinie mai clară acum, după evenimentele care au fost în Rusia, şi anume că România nu trebuie să depindă de importul de gaze din Rusia. Dacă aş putea să-i întreb pe cei care protestează, i-aş întreba dacă vor să importăm gaze din Rusia, mă îndoiesc că ar fi un dialog raţional", a mai spus Ponta.

La începutul lunii mai, compania Chevron a început forajul de explorare a gazelor de şist în comuna vasluiană Pungeşti, după cinci luni de la demararea lucrărilor de amenajarea a platformei pe care este amplasată sonda.

Lucrările de explorare a gazelor de şist sunt derulate în extravilanul satului vasluian Siliştea din comuna Pungeşti, fiind prima zonă din România unde compania petrolieră a început prospecţiunile pentru identificarea unor posibile zăcăminte neconvenţionale.

După obţinerea certificatului de urbanism şi a acordului de mediu în cursul anului trecut, Chevron a primit de la Consiliul Judeţean Vaslui, în octombrie 2013, şi autorizaţia de construire pentru amenajarea platformei pe care este montată sonda de explorare a gazelor de şist. Lucrările au început efectiv în 2 decembrie 2013, cu o întârziere de o lună şi jumătate din cauza protestelor localnicilor.

Chevron România mai deţine alte trei acorduri de mediu în judeţul Vaslui pentru explorarea gazelor de şist în localităţile Păltiniş - Băceşti, Popeni - Găgeşti şi Puieşti. De asemenea, compania petrolieră a mai obţinut, în urmă cu o lună, şi cea de-a doua autorizaţie de construire pentru amplasarea unei noi sonde de explorare, în perimetrul deţinut la Puieşti.

După ce compania Chevron a obţinut, în 3 octombrie 2013, autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România, la Pungeşti au avut loc mai multe proteste violente ale localnicilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici