Mai mulţi români pe străzi, mai puţine îmbolnăviri de COVID-19. Alexandru Rafila: "Sunt surprins de evoluţie; sunt curios ce va fi"

  • Alexandru Rafila remarcă faptul că numărul contagierilor cu coronavirus a scăzut, deşi cel al românilor ieşiti din izolare a crescut
  • "Sunt oarecum surprins de această evoluţie, pentru că în ultima perioadă lumea a fost mai prezentă pe străzi", spune Alexandru Rafila
  • Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie declară că este "curios de ce va fi în perioada următoare"
9051 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi români pe străzi, mai puţine îmbolnăviri de COVID-19. Alexandru Rafila: "Sunt surprins de evoluţie; sunt curios ce va fi"

Mai mulţi români pe străzi, mai puţine îmbolnăviri de COVID-19. Alexandru Rafila: "Sunt surprins de evoluţie; sunt curios ce va fi"

Profesorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, remarcă o evoluţie neaşteptată a răspândirii coronavirusului. Acesta spune că nu îşi poate explica exact de ce numărul de contagieri a scăzut, deşi cel al românilor de pe străzi a crescut.
 
"​Am discutat mult că suntem într-o zonă de platou şi aveam 300-350 de cazuri în medie pe zi. S-a întâmplat un fenomen - sunt bucuros că s-a întâmplat, dar încă nu ştiu care e cauza - de patru zile suntem într-o scădere sensibilă a numărului de cazuri şi avem o medie de 200 pe zi. Nu s-a întâmplat deloc, sau poate a fost vreo excepţie de vreo zi în care s-a testat mai puţin. Dar nu am avut niciodată serie de patru zile cu medie de 200 de cazuri. Vedem dacă e o întâmplare sau acest trend se menţine. Sunt oarecum surprins de această evoluţie, că în ultima perioadă lumea a fost mai prezentă pe străzi. Sunt curios ce va fi în perioada următoare", a declarat Rafila, la postul B1.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici