Maior: Activităţile infracţionale transfrontaliere s-au intensificat

Şeful Serviciului Român de Informaţii, George Cristian Maior, a afirmat, joi, la şedinţa de bilanţ a Ministerului de Interne, că s-au intensificat, în contextul crizei economice, activităţile infracţionale transfrontaliere, precizând totodată că ar putea fi o mai bună colaborare a SRI cu DGIPI.

14 afișări
Imaginea articolului Maior: Activităţile infracţionale transfrontaliere s-au intensificat

Maior: Activităţile infracţionale transfrontaliere s-au intensificat (Imagine: Raul Ştef/Mediafax Foto)

"A existat şi o cooperare operativă bună, pe lângă cea privind schimbul de informaţii, în atacarea acestor fenomene. Sunt multe cazuri cunoscute publicului, rezolvate de poliţie, la care şi SRI a adus o contribuţie", a spus Maior.

El a adăugat că a fost un model de colaborare exemplar între SRI şi MAI.

"Mă bucur că aţi reliefat provocările cu care ne vom confrunta în anii viitor, este necesară o adâncire a colaborării noastre. Mă bucur că aţi amintit de progresele făcute pe linia reformei DGIPI (Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă), cu care am avut o colaborare destul de bună, dar putea fi şi mai bună. Cooperarea a cunoscut un salt calitativ de când a început reforma, este un potenţial mare de cooperare, lucrurile pot intra într-o direcţie normală", a declarat Maior.

Totodată, directorul SRI a felicitat conducerea MAI pentru modul în care a acţionat într-un an dificil.

"Anii care vor urma vor însemna creşterea riscurilor la adresa României, colaborarea trebuie să fie foarte bună", a conchis şeful SRI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici