Maior: Ideea că SRI nu este controlat parlamentar este doar mitologie

Şeful SRI, George Maior, a declarat, marţi, că există "mitologia" că Serviciul nu este controlat adecvat de Comisia parlamentară de specialitate, însă în realitate instituţia îşi desfăşoară activitatea în deplină legalitate.

67 afișări
Imaginea articolului Maior: Ideea că SRI nu este controlat parlamentar este doar mitologie

Maior: Ideea că SRI nu este controlat parlamentar este doar mitologie (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax foto)

"Există această mitologie că Serviciul nu este controlat. Faceţi o comparaţie cu orice altă instituţie de informaţii din ţară şi veţi constata că nu este aşa. Au avut loc controale inopinate la diverse unităţi ale Serviciului, au avut loc interpelări multiple ale comisiei la care s-a răspuns şi la care se răspunde în continuare, au avut loc discuţii în comisii", a afirmat Maior.

El a spus că "garantează în mod absolut" faptul că Serviciul îşi desfăşoară misiunile în deplină legalitate.

"Uneori legalitatea perfectă în ceea ce facem este singura noastră umbrelă de protecţie", a mai spus Maior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici