Majorarea taxelor şi impozitelor plătite de bucureşteni, respinsă de CGMB

Proiectul privind majorarea taxelor şi impozitelor locale ce vor fi plătite de bucureşteni în 2010 a fost respins, joi, de consilierii municipali, după numeroase discuţii cu tentă politică purtate în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

15 afișări
Imaginea articolului Majorarea taxelor şi impozitelor plătite de bucureşteni, respinsă de CGMB

Majorarea taxelor şi impozitelor plătite de bucureşteni, respinsă de CGMB (Imagine: Mediafax Foto)

Încă de la începutul şedinţei, discuţiile privind acest proiect au avut o tentă politică, având în vedere faptul că majorarea taxelor şi impozitelor locale a fost stabilită printr-o hotărâre a Guvernului.

Consilierii PSD au susţinut că nu vor vota pentru majorarea din 2010 a taxelor şi impozitelor locale, aşa cum nu au votat proiectele care prevedeau creşterea taxei pentru gunoi sau a celei pentru apa menajeră.

Totodată, consilierii grupului PNL au afirmat că nu votează proiectul pentru că politica Partidului Naţional Liberal este acela de a nu majora impozite şi taxe pe timp de criză.

Deşi, iniţial, liderii grupului PDL din Consiliul General au luat cuvântul în favoarea aprobării acestui proiect, proiectul a fost respins, cu 17 voturi "împotrivă", un singur vot "pentru" şi 28 de abţineri.

Proiectul privind impozitele şi taxele locale ce vor fi plătite de bucureşteni în 2010 pune în practică Hotărârea Guvernului 956/2009.

Guvernul a aprobat, în 19 august, Hotărârea privind nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele şi taxele locale şi alte taxe asimilate acestora, precum şi amenzile aplicate începând cu anul fiscal 2010. Conform acestei hotărâri, din 2010 vor fi majorate impozitele şi taxele locale cu până la 20%.

Municipalitatea a propus creşterea impozitelor şi taxelor ce vor fi plătite în 2010 de bucureşteni în medie cu 15 la sută.

Impozitul pe clădiri şi terenuri este diferenţiat în Bucureşti, în funcţie de zona în care este amplasată construcţia sau terenul, vechimea sau materialele din care este construit imobilul.

Reprezentanţii municipalităţii precizau, în octombrie, că media cu care impozitele şi taxele locale ar putea creşte în 2010 este de 15 la sută, în cazul clădirilor fiind vorba de procente de până la 15,49.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici