Majoritatea românilor promovează cu succes examenele de engleză Cambridge

Numărul de români care susţin examenul de limba engleză Cambridge a crescut cu 80% în ultimii opt ani, iar majoritatea din ei promovează cu succes, potrivit datelor prezentate joi, într-o conferinţă de presă, de reprezentanţii din România a Cambridge English Language Assessment.

1932 afișări
Imaginea articolului Majoritatea românilor promovează cu succes examenele de engleză Cambridge

Majoritatea românilor promovează cu succes examenele de engleză Cambridge (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

Astfel, 88% din elevi promovează cu succes examenul Cambridge English First (FCE - primul nivel de engleză), iar pentru Cambridge English Advanced (CAE), cel mai popular examn de acest gen, rata de promovarea românilor este de 78%.

Examenele Cambridge English sunt concepute şi evaluate de către Departamentul de dezvoltare al Universităţii din Cambridge şi oferă certificate de limbă engleză în scop educaţional şi profesional.

În România, un examen Cambridge English Advanced poate înlocui proba de limba engleză de la Bacalaureat. De altfel, 6 din 10 părinţi români recunosc Cambridge English drept furnizor internaţional de examene de atestare a cunoştinţelor de limba engleză.

Deşi diploma are termen de valabilitate nedefinit, faţă de IELTS sau TOEFL care au termen de doi ani, universităţile străine cer, de obicei, ca diploma să fie relativ recentă, nu mai veche de 4-5 ani. Dacă studentul are o diplomă mai veche de atât, este posibil ca universitatea să ceară o testare suplimentară, au explicat reprezentanţii Cambridge English.

În general, aceasta nu este o problemă pentru tineiri români, având în vedere că ei susţin examenele acestea în clasele a XI-a şi a XII-a tocmai în vederea admiterii la o universitate din străinătate.

Peste 5 milioane de candidaţi din peste 130 de ţări participă la examenele Cambridge English în fiecare an.

De asemenea, peste 20.000 de universităţi, angajatori, administraţii guvernamentale şi alte organizaţii se bazează pe examenele şi atestatele Cambridge English ca dovadă a cunoştinţelor de limbă engleză.

Cele mai populare examene Cambridge sunt CAE şi CPE, din cadrul examenelor generale, care pot înlocui proba de competenţe lingvistice într-o limbă străină de la Bac.

Cambridge English Advanced este cunoscut şi sub denumirea Cambridge Advanced Certificate in English (CAE) şi demonstrează un nivel de engleză la standardul cerut pentru a studia în străinătate sau a profesa în limba engleză.

În ceea ce priveşte formatul examenului, acesta are patru probe: Reading and Use of English - înţelegere a textului şi utilizare a limbii engleze, Scriere (Writing) şi Ascultare (Listening), toate probele susţinându-se în aceeaşi zi. Excepţie face proba de Vorbire (Speaking) se poate susţine în aceeaşi zi sau într-o altă zi. Această probă se susţine în perechi de câte doi candidaţi, cu doi examinatori.

Cambridge English Proficiency, cunoscut şi sub denumirea Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE), este diploma care atestă nivelul de vorbitor nativ, fiind considerat cel mai dificil examn de limbă engleză. CPE are aceeaşi structură ca CAE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici