Video Mama tripleţilor a câştigat procesul cu statul

Înalta Curte de Casţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, marţi, contestaţia Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială Alba faţă de hotărârea judecătoarească prin care i s-a dat câştig de cauză mamei care reclama statul că îi plăteşte indemnizaţie doar pentru un singur copil, deşi are tripleţi.

152 afișări

Instanţa supremă a respins şi această contestaţie, numită contestaţie în anulare, fiind ultima prevăzută de legislaţie, astfel că mama tripleţilor, Ionela Danciu, poate începe punerea acesteia în aplicare.

În timpul şedintei de judecată, Ionela Danciu a reclamat judecătorilor că Direcţia de Muncă Alba încearcă tergiversarea contestaţiei pe care a făcut-o. Aceasta a precizat că instituţia nu a depus până la termenul de judecată motivele care au stat la baza contestaţiei în anulare.

Danciu, care s-a reprezentat singură, a spus că decizia instanţei supreme prin care ea a câştigat procesul cu statul este una corectă.

La ieşirea din sala de judecată, Ionela Danciu a spus că "greul nu a trecut încă", precizând că instituţia cu care se judecă a făcut şi o cerere de revizuire a deciziei prin care ea a câştigat. Această cerere se va judeca la instanţa supremă în 27 ianuarie 2009.

În respectiva cerere de revizuire, Direcţiei de Muncă şi Incluziune Socială Alba arată că, la soluţionarea cauzei pe fond, trebuia citat şi Guvernul României.

"Solicităm încuviinţarea cererii de revizuire şi schimbarea în totalitate a hotărârii 3386 din 2008 în sensul admiterii recursului, casarea hotărârii de fond şi trimiterea cauzei la aceeaşi instanţă de judecată în vederea introducerii în cauză a emitentului actului administrativ, respectiv Guvernul României", se arată în cererea de revizuire a Direcţiei de Muncă şi Incluziune Socială Alba.

O femeie din Aiud, judeţul Alba, a câştigat, în 9 octombrie, la un complet de trei judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială Alba, pe care o acţionase în judecată pentru că are tripleţi, dar primeşte indemnizaţie pentru un singur copil.

Citeşte şi:

Alte 150 de familii cu gemeni şi tripleţi vor da statul în judecată pentru a obţine indemnizaţii (Video)

Deşi are tripleţi, primeşte indemnizaţie pentru un copil

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici