Mână retezată de un gater, replantată de medicii ieşeni (Video)

Medicii de la Spitalul de Urgenţe "Sfântul Ioan" din Iaşi au reuşit, luni, să-i replanteze unei tinere de 19 ani mâna care îi fusese retezată de un gater, intervenţia chirurgicală durând aproximativ zece ore.

209 afișări
Imaginea articolului Mână retezată de un gater, replantată de medicii ieşeni (Video)

Mână retezată de un gater, replantată de medicii ieşeni

Potrivit medicilor ieşeni, tânăra este din Suceava, ea ajungând la spital după ce s-a împiedicat şi şi-a prins braţul într-un gater aflat în stare de funcţionare.
Ea fost imediat adusă cu Ambulanţa la Iaşi, fiind operată de urgenţă.

"Pacienta a ajuns la spital în şoc traumatic şi hemoragic. A beneficiat în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de resuscitare volemică şi a fost dusă imediat în sala de operaţii a Clinicii de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă. Trei echipe de chirurgi au lucrat la operaţia de replantare a membrului amputat: cea de chirurgi reconstructivi ai Centrului «SOS-mâna», cea de chirurgie vasculară şi cea de chirurgi ortopezi-traumatologi. Pacienta a fost în permanenţă sub supravegherea echipei de la terapie intensivă“, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, şeful UPU a Spitalului "Sf. Ioan" din Iaşi.

El a spus că intervenţia a durat aproximativ zece ore, medicii reuşind să-i replanteze tinerei mâna prin recoltarea de grefe vasculare de la picior.

"Starea clinică a tinerei este bună, dar în privinţa prognosticului funcţional, medicii rămân în continuare rezervaţi deoarece pot să apară complicaţii”, a adăugat medicul ieşean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici