GALERIE FOTO  Mâncare expirată şi legume stricate, găsite de ANPC la magazine Mega image din Chiajna

Inspectorii ANPC au găsit, în urma controalelor făcute la două magazine Mega Image din Chiajna, judeţul Ilfov, mâncare expirată şi legume stricate, aşezate pe rafturi de lemn uzate şi pline de praf, şi au propus ca unul dintre magazine să fie închis pentru 6 luni.

225 afișări
Imaginea articolului Mâncare expirată şi legume stricate, găsite de ANPC la magazine Mega image din Chiajna

Mâncare expirată şi legume stricate, găsite de ANPC la magazine Mega image din Chiajna

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) anunţă că au verificat două magazine Mega Image, din comuna Chiajna.

„Echipele Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti au constatat, în urma controlului, abateri importante: comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită, comercializarea de legume şi fructe cu modificări organoleptice vizibile, expuse în rafturi din lemn uzate şi acoperite cu strat grosier de praf, în spatele raftului fiind prezente acumulari masive de resturi menajere, grăsime şi praf, utilizarea rafturilor neigienizate pentru expunerea produselor, cu strat gros de praf, deteriorate, cu un grad avansat de uzură, utilizarea, la raionul panificaţie-patiserie, a unor rafturi cu praf în strat grosier, cu exces de resturi provenite de la produsele de panificaţie, resturi de coca aderenţă pe suprafata rafturilor, clestii pentru deservire si suporţi acestora prezenţi la raft fiind neigienizati corespunzător, utilizarea unor vitrine frigorifice cu zone extinse de rugină, resturi alimentare, cu vopsea exfoliată şi cu ventilatoarele încărcate de grăsime şi praf, depozitarea unor produse alimentare, destinate comercializării, la temperaturi diferite decât cele recomandate de producător, comercializarea unor produse cu arsuri de congelare şi procent ridicat de gheaţă, în ambalaje, în vitrine neigienizate. Pavimentul din incinta unităţii prezinta zone sparte, depreciate, uzate, în preajma rafturilor fiind plin de praf şi reziduuri alimentare”, arată ANPC.

Produsele cu deficienţe au fost oprite definitivă de la comercializare şi au fost retrase de la consum. De asemenea, s-a oprit temporar prestarea serviciilor până la remedierea deficienţelor constatate, la unul dintre magazine şi pentru raioanele cu deficienţe ale celui de-al doilea. A fost propusă sancţiunea complementară de închidere temporară a unităţii, pe o durată de cel mult 6 luni, pentru unul dintre cele două magazine.

„Din nou, pentru a treia oară, în trei zile consecutive, nicio schimbare în modul de abordare a serviciilor comerciale oferite de Mega Image. Ajung să cred că ei nu fac altceva decât să profite de buna credinţă a cumpărătorilor şi să ignore zilnic legea. Dar nu ne oprim: sancţionăm, inclusiv oprind temporar prestarea de serviciu, sau suspendând actvitatea, acolo unde este cazul, împiedicându-i să îşi bată joc de consumatorul român! Această atitudine ne-a determinat să asigurăm permanenţă în marile magazine, începând cu finalul lunii ianuarie, să fim pentru ei picătura chinească”, a spus Paul Anghel, director general ANPC.

Cele două puncte de lucru din Chiajna au fost amendate de ANPC cu 37.000 lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mega image,
amendă,
anpc

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici