Mănuşi albe şi fluiere noi pentru poliţiştii constănţeni, pentru vizita lui Bush

Toţi poliţiştii constănţeni de la Circulaţie au primt mănuşi albe şi fluiere noi, în timp ce cincizeci de agenţi au primit tot echipamentul nou, pentru vizita pe care preşedintele Statelor Unite ale Americii o va face la Neptun, în 2 aprilie.

327 afișări
Imaginea articolului Mănuşi albe şi fluiere noi pentru poliţiştii constănţeni, pentru vizita lui Bush

Mănuşi albe şi fluiere noi pentru poliţiştii constănţeni, pentru vizita lui Bush

Şeful Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Constanţa, comisar-şef Constantin Dancu, a anunţat, vineri, că cincizeci de poliţişti au primit echipament nou-nouţ. Iniţial, aceştia ar fi trebuit să se deplaseze la Bucureşti pe perioada summit-ului, dar după anunţarea vizitei lui George Bush au rămas la Constanţa.

De asemenea, toţi poliţiştii constănţeni de la Circulaţie au fost dotaţi cu mănuşi albe şi fluiere metalice, toate noi. În plus, la Constanţa urmează să sosească încă 15 poliţişti, cinci de la SPR Tulcea şi zece de la Direcţia Poliţiei Rutiere din Bucureşti, pentru a întări dispozitivul ce va fi desfăşurat de-a lungul traseului pe care se va deplasa preşedintele american.

Tot vineri, Poliţia Rutieră Constanţa a emis un set de recomandări pentru populaţie, pentru perioada Summit-ului NATO. Şoferii din municipiul şi din judeţul Constanţa sunt informaţi asupra traseelor pe care trebuie să le evite în perioada 1 - 4 aprilie, dar mai ales în 2 aprillie, ziua în care va avea loc întâlnirea de la Neptun dintre preşedintele american George Bush şi omologul său român, Traian Băsescu.

Astfel, potrivit SPR Constanţa, vor fi evitate deplasările cu autovehiculele pe bulevardele Aurel Vlaicu, Alexandru Lăpuşneanu, 1 Decembrie 1918, 1 Mai, Tomis, I.C. Brătianu, Ferdinand, Mamaia şi pe străzile Mircea cel Bătrîn şi Primăverii, respectiv în zonele Dacia, Tomis 3, Capitol, ICIL, Pod Butelii, Far, Tomis 2 şi zona centrală.

În zilele rămase până la debutul summit-ului NATO, Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa va împărţi fly-ere tuturor şoferilor din zonele menţionate, cu recomandări pentru această perioadă. În aceste zone se vor evita opririle, staţionările şi parcările, poliţiştii anunţând că în caz contrar vor fi luate măsuri de ridicare a autovehiculelor.

"Aceste măsuri se vor lua din raţiuni de siguranţă şi ordine publică”, se arată în comunicatul SPR Constanţa.

Totodată, se vor evita deplasările cu autovehiculele pe itinerariile Constanţa - Mihail Kogălniceanu şi Constanţa - Neptun, traseul pe care îl va urma preşedintele Bush de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu până la vila de protocol de la Neptun.

Şi transportul public va fi afectat în perioada respectivă, iar autorităţile fac apel la înţelegerea constănţenilor, spunând că asemenea măsuri sunt standard la nivel internaţional.

Preşedintele Statelor Unite Americii, George W. Bush, însoţit de Laura Bush, se va afla în România în perioada 1 - 4 aprilie, pentru a participa la summit-ul NATO de la Bucureşti. Cu această ocazie, preşedintele american se va deplasa în judeţul Constanţa, urmând să aibă consultări, în 2 aprilie, cu preşedintele Traian Băsescu, la Neptun, iar la finalul întâlnirii cei doi şefi de stat vor susţine o conferinţă de presă comună.

Pentru această vizită, la Constanţa vor fi luate măsuri sporite de securitate. Aproximativ 800 de poliţişti constănţeni, cei mai mulţi de la Serviciul Poliţiei Rutiere şi de la Ordine Publică, vor intra în dispozitiv în data de 2 aprilie. Surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au declarat că au fost stabilite trei trasee de deplasare ale preşedintelui Bush, de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu până în staţiunea Neptun, iar drumul pe care va circula limuzina prezidenţială va fi ales de către americani şi comunicat părţii române în ultima clipă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici