MApN publică tabelele cu 21.717 pensii militare recalculate, fără numele beneficiarilor

MApN va publica miercuri pe site-ul instituţiei tabelele cu datele pentru cele 21.717 dosare ale pensionarilor militari procesate până la 31 decembrie 2010, dar nu va face public şi numele acestora, a anunţat ministerul, marţi, răspunzând unei solicitări MEDIAFAX.

3892 afișări
Imaginea articolului MApN publică tabelele cu 21.717 pensii militare recalculate, fără numele beneficiarilor

MApN publică tabelele cu 21.717 pensii militare recalculate, fără numele beneficiarilor (Imagine: Cătălina Filip/Arhiva Mediafax Foto)

Ministerul va posta miercuri pe site tabelele cu datele procesate pentru cele 21.717 dosare procesate pe baza adeverinţelor de venit până la 31 decembrie, se precizează în răspunsul transmis MEDIAFAX.

Ministerul menţionează că îşi propune astfel să demonstreze că pensiile militare pentru cei care au cariera militară completă şi pensie până la 3.000 de lei nu vor scădea. De asemenea, MApN vrea să arate că pensiile nu vor scădea ci, dimpotrivă, vor creşte, în mare parte, şi pentru cei cu carieră militară incompletă şi pensii până la 3.000 de lei.

MApN a precizat că, din raţiuni de confidenţialitate şi potrivit dispoziţiilor legale, nu va posta numele şi prenumele beneficiarilor.

Totodată, MApN a mai precizat că alte aproape 5.000 de dosare de pensie au fost procesate de la începutul anului 2011.

Membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) urmează să participe, în 24 ianuarie, la un marş de protest în Bucureşti, scopul fiind de a manifesta împotriva faptului că instituţiile în cadrul cărora şi-au desfăşurat activitatea - MApN, MAI, SRI - refuză să aplice hotărârile ICCJ.

Pensiile foştilor militari au fost în ultima perioadă subiect de dezbatere, în contextul recalculării.

Miniştrii au discutat în Guvern despre situaţia pensiilor militare, în urma deciziei instanţei de suspendare a recalculării, iar premierul Emil Boc s-a interesat dacă se aplică tuturor, fiind informat de Ministerul Justiţiei că hotărârea în cauză are un caracter individual.

Instanţa supremă a decis definitiv, în 7 ianuarie, suspendarea aplicării HG 735/2010 privind recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare, confirmând astfel o sentinţă a Curţii de Apel Cluj din septembrie 2010.

Procese similare au fost deschise la Curtea de Apel Bucureşti şi la Curtea de Apel Piteşti.

Noua lege a pensiilor prevede calcularea tuturor pensiilor în funcţie de contribuţiile plătite, guvernanţii susţinând că sunt eliminate astfel sistemele speciale de pensie din unele domenii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici