Maramureş: Două persoane au murit după ce au plecat cu ambarcaţiunile pe râul Vaser

Două persoane au fost găsite moarte, luni, în râul Vaser. Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Maramureş au anunţat că este vorba de doi bărbaţi, de 32 şi 34 de ani, din Cluj-Napoca şi că nu există dispăruţi, alţi trei tineri din grup coborând de la munte cu mocăniţa.

604 afișări
Imaginea articolului Maramureş: Două persoane au murit după ce au plecat cu ambarcaţiunile pe râul Vaser

Maramureş: Două persoane au murit după ce au plecat cu ambarcaţiunile pe râul Vaser (Imagine: Sebastian Sascau/Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Maramureş, Gabriela Liahovici, a declarat că persoanele decedate găsite în râul Vaser sunt bărbaţi de 32 şi 34 de ani, din Cluj-Napoca.

"Cei doi făceau parte dintr-un grup de cinci tineri care au urcat luni dimineaţă cu mocăniţa, iar trei dintre ei s-au reîntors cu mocăniţa, iar alţi doi au coborât pe râu, cu caiacele. Cadavrul unuia dintre ei a fost descoperit în caiac, la kilometrul 21 al râului, iar al doilea, un kilometru în aval. La faţa locului a ajuns o echipă de cercetare formată din criminalişti care au început o anchetă", a spus Liahovici.

Râul Vaser are multe praguri şi câteva cascade, iar în zonă s-a topit zăpada recent, astfel că debitul râului este mare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş, Ioan Mureşan, spunea că trupurile a două persoane au fost găsite, luni după-amiază, în râul Vaser, în apropierea localităţii Vişeu.

"În urma unui apel la 112, o echipă de pompieri din Vişeu s-a deplasat în zonă pentru a scoate cadavrele din râu. Conform celui care a făcut apelul la 112, cinci turişti au fost văzuţi luni dimineaţa cu două ambarcaţiuni, iar după amiază alţi turişti au descoperit cele două cadavre", declara Ioan Mureşan.

El adăuga că, potrivit apelului, celelalte trei persoane ar fi fost dispărute, informaţia fiind însă infirmată ulterior de Poliţie.

Conform lui Mureşan, apelul a venit de la un turist aflat în gara din Vişeu, care fusese sunat de alţi turişti, aflaţi în apropierea râului Vaser.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici