Marea Britanie: 12 delfini au murit după ce au intrat pe cursul unui râu

Doisprezece delfini au murit şi alţii sunt în pericol după ce au pătruns pe cursul unui râu din Cornwall, Marea Britanie, specialiştii fiind de părere că acest incident este cel mai important din domeniul marin din ultimii 27 de ani, informează The Guardian.

16 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie: 12 delfini au murit după ce au intrat pe cursul unui râu

Marea Britanie: 12 delfini au murit după ce au intrat pe cursul unui râu (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Garda de Coastă britanică a fost alertată luni dimineaţă de un vizitator cazat la o casă de vacanţă din apropiere de plajă, care a văzut un delfin eşuat în Porth Creek, în apropiere de Falmouth.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii Gărzii de Coastă au găsit mult mai mulţi delfini eşuaţi, când au ajuns la locul incidentului. Autorităţile sunt de părere că primul delfin ar fi trimis semnale celorlalţi şi că i-ar fi ghidat pe cursul râului.

"Iniţial, unul s-a dezorientat în timp ce înota. El a cerut ajutorul altora prin semnale şi aceştia se pare că au venit să vadă cum îl pot salva", a spus Neil Oliver, de la Garda de Coastă.

La operaţiunea de salvare au luat parte scafandri, o brigadă de pompieri, activişti pentru protecţia mediului şi salvatori cu bărci cu motor.

Tony Woodley, purtătorul de cuvânt al British Divers Marine Life Rescue (Scafandrii Britanici pentru Salvarea Vieţii Marine), a spus că organizaţia pe care o reprezintă îşi va pune la dispoziţie toate resursele pentru rezolvarea problemei. El a mai spus că ar putea muri mai mulţi delfini, dar şi că ar putea fi salvaţi câţiva.

"Am încercat să-i salvăm pe cei care sunt încă în viaţă şi am reuşit să-i ducem înapoi în apă pe cinci dintre ei", a spus Dave Nicoll, unul dintre salvatorii care au participat la acţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici