Maria Dorobanţu, membru corespondent al Academiei Române, aleasă membru al Academiei Europaea

Prof.univ.dr. Maria Dorobanţu, membru corespondent al Academiei Române, a fost aleasă în luna mai 2023 membru al Academiei Europaea, prestigioasă instituţie care reuneşte personalităţi de excepţie ale ştiinţelor şi artelor din întreaga lume.

1460 afișări
Imaginea articolului Maria Dorobanţu, membru corespondent al Academiei Române, aleasă membru al Academiei Europaea

Maria Dorobanţu, membru corespondent al Academiei Române, aleasă membru al Academiei Europaea

Anunţul a fost făcut de profesor Marja Makarow, preşedinta Academiei Europaea.

Înfiinţată în 1988, cu sediul la Londra, Academia Europaea are ca principal obiectiv promovarea şi propagarea în spaţiul european a excelenţei în ştiinţe umaniste, drept, ştiinţe economice, sociale şi politice, matematică, medicină şi în toate ramurile ştiinţelor naturale şi tehnologice, pentru beneficiul societăţii. Academia Europaea vizează, de asemenea, promovarea educaţiei publicului de toate vârstele, din întreaga Europă, în disciplinele specifice, precum şi stimularea învăţământului şi cercetării ca factori de progres.

Alegerea ca membru deplin al Academia Europea reprezintă o nouă recunoaştere a excelenţei profesionale probate de prof.univ.dr. Maria Dorobanţu de-a lungul unei cariere de medic specialist, cercetător, coordonator de programe şi profesor.

Cadru didactic al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti din anul 1979, specialist în medicină internă, cardiologie şi metode moderne noninvazive de explorare în patologia cardiovasculară, prof. Maria Dorobanţu este director al Centrului de excelenţă în hipertensiune din cadrul Societăţii Europene de Hipertensiune. În prezent coordonează şi activitatea Centrului de cercetare pentru diagnosticul şi tratamentul urgenţelor cardiovasculare de pe platforma de cercetare „George Emil Palade“.

Este iniţiator şi coordonator al proiectului naţional SEPHAR, „Studiul epidemiologic asupra prevalenţei hipertensiunii arteriale şi a riscului cardiovascular“, singurul studiul epidemiologic eşantionat pe populaţia adultă a României, realizat în anul 2005 şi repetat în anii 2012, 2016, 2021.

Recunoscută la nivel internaţional pentru performanţa profesională, prof. Maria Dorobanţu este membru în American College of Cardiology şi în Academia de Ştiinţe din New York, iar din anul 2022 membru asociat al Academiei Naţionale de Medicină din Franţa, statut ce echivalează cu membru titular.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici