Marica: Nu va fi niciun bugetar concediat, Băsescu spune de 9.000 de disponibilizaţi ca să dea bine

Preşedintele Alianţei Sed Lex, Vasile Marica, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că nu va fi niciun bugetar disponibilizat prin legea de reorganizare a unor instituţii publice, deoarece acestea nu se desfiinţează, ci se comasează, iar preşedintele a făcut această declaraţie "ca să dea bine la popor".

19 afișări
Imaginea articolului Marica: Nu va fi niciun bugetar concediat, Băsescu spune de 9.000 de disponibilizaţi ca să dea bine

Marica: Nu va fi niciun bugetar concediat, Băsescu spune de 9.000 de disponibilizaţi ca să dea bine (Imagine: Mediafax Foto)

Marica a precizat că nu va fi dat afară niciun angajat din agenţii guvernamentale, pentru că vor fi desfinţate posturi efective, nu vor avea loc disponibilizări.

"Nu pleacă nimeni, nici unul, nici 9.000 de angajaţi, deoarece agenţiile guvernamentale se comasează, nu se desfiinţează, şi personalul cu buget cu tot vor fi transferate de la o agenţie la alta. Se desfiinţează posturi efective, nu vor fi daţi oameni afară", a subliniat Marica.

Liderul "Sed Lex" a apreciat că Traian Băsescu a făcut această declaraţie pentru "a da bine la popor", pentru că cei care îl ascultă cred că este vorba de "bugetarii de lux" care vor fi daţi afară.

Băsescu a declarat, joi, la Realitatea FM, că, prin aplicarea legii de reducere a cheltuielilor din instituţiile publice, vor fi concediaţi 9.000 de bugetari, întrucât vor fi desfiinţate agenţii guvernamentale.

Întrebat dacă vor trebui concediaţi bugetari şi câţi, Traian Băsescu a răspuns: "Deci, deocamdată este vorba de 9.000 de bugetari care fac parte din agenţiile care se desfiinţează".

În ceea ce priveşte previziunile privind concedieri masive în anul 2010, şeful statului a spus că nu are o evaluare legată de acest lucru, dar că nu este obiectivul său sau al Guvernului să reducă iraţional numărul de bugetari.

Întrebat dacă se poate spune că urmează un an cu concedieri masive, preşedintele a spus: "Nu masive, pentru că, dacă aţi observat, una din soluţii este renunţarea la acele facilităţi care duc la creşterea de două-trei ori a salariului oficial pe care îl încasează un bugetar. Şi aici va trebui să clarificăm lucrurile: optează bugetarii pentru aceste facilităţi pe care le au sau optează pentru locul de muncă. Parte din aceste facilităţi se vor pierde".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici