Marius Budăi: Nu se va mai acorda şomaj tehnic, dar rămâne în vigoare kurzarbeit

  • Ministrul Muncii Marius Budăi a precizat marţi ce schimbări aduce pe piaţa muncii ridicarea stării de alertă.
  • Acesta susţine că nu se va mai acorda şomaj tehnic, dar că rămâne în vigoare kurzarbeit.
2316 afișări
Imaginea articolului Marius Budăi: Nu se va mai acorda şomaj tehnic, dar rămâne în vigoare kurzarbeit

„Ridicarea stării de alertă aduce schimbări şi în domeniul gestionat de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale! Astfel, nu se va mai acorda şomaj tehnic, dar rămâne în vigoare „kurzarbeit” (OUG 132/2020) încă trei luni de la ridicarea stării de alertă”, a anunţat ministrul Muncii.

Marius Budăi a transmis că şi valabilitatea contractelor colective de muncă se prelungeşte automat tot cu 90 de zile, iar părinţii care au în îngrijire copii sau adulţi cu handicap înscrişi în sistemul de învăţământ (OUG 110/2021) pot primi zile libere până la finalul anului şcolar 2021-2022.

Ministrul Muncii susţine că nu mai sunt obligatorii nici decalarea programului de muncă şi nici telemunca, dar acesta pot fi stabilite, în continuare, cu acordul angajatorului.

De asemenea, acesta a anunţat că după ridicarea stării de alertă nu se mai pot ocupa posturi fără concurs în instituţiile de stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici