Marius Nistor a venit la Ministerul de Finanţe pentru a transmite solidaritatea profesorilor

Preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor, a venit, miercuri seară, la Ministerul Finanţe, pentru a transmite un mesaj de solidaritate din partea cadrelor didactice cu acţiunea funcţionarilor publici, el lansând un mesaj la unitate şi spunând că resemnarea nu este o variantă.

33 afișări
Imaginea articolului Marius Nistor a venit la Ministerul de Finanţe pentru a transmite solidaritatea profesorilor

Marius Nistor a venit la Ministerul de Finanţe pentru a transmite solidaritatea profesorilor (Imagine: Andeea Balaurea/Mediafax Foto)

"Este un mesaj de solidaritate pe care-l transmit tuturor colegilor care se află aici. Le cer colegilor mei din celelalte domenii afectate să înţeleagă acest demers al funcţionarilor publici şi le spun să vină alături de ei, prin acţiuni concrete", a spus Marius Nistor.

Acesta a adăugat că nu se mai poate merge "pe varianta resemnării".

"Există o soluţie legată de schimbarea acestor politicieni imorali şi corupţi, care ne îndeamnă să plecăm din această ţară dacă vrem să trăim bine. Ne-au minţit, iar locul lor nu este aici", a mai susţinut liderul Spiru Haret.

Acesta a adăugat că se pot declanşa acţiuni spontane în toate unităţile şcolare.

Anterior, liderul sindical Florin Vîlnei a venit la Ministerul de Finanţe pentru a transmite din partea poliţiştilor pe care-i reprezintă un mesaj de solidaritate cu acţiunea funcţionarilor publici.

"Angajaţii din poliţie sunt alături de dumneavoastră. Toţi colegii noştri din ţară, tot ce înseamnă poliţist în ţara asta sunt de acord cu ce faceţi în ţara asta şi sunt solidari", a declarat Florin Vîlnei.

Acesta a susţinut că şi poliţiştii au ajuns să aibă venituri mici, astfel că unul cu 15 ani vechime are un venit de doar 12 milioane de lei net.

"Mergem până la capăt, nu ne demolarizează nimeni. Singura formă de protest care îi va aduce cu picioarele pe pământ este greva generală", a susţinut liderul sindical.

La Ministerul de Finanţe a venit în jurul orei 19.00, şi liderul "Sed Lex" Vasile Marica, acesta spunând că vrea să discute cu ministrul Gheorghe Ialomiţianu.

El i-a îndemnat pe protestatari să se organizeze, promiţându-le sprijin logistic în cazul în care doresc să rămână peste noapte în clădire, în faţa biroului ministrului Ialomiţianu.

Liderul sindical a intrat în biroul ministrului pentru a discuta cu el.

După mai puţin de cinci minute, el le-a transmis oamenilor că ministrul "nu vrea să acorde aceste stimulente". "Înăuntru, ministrul spune că nu vrea să acorde aceste stimulente, chiar dacă stă în pixul lui. (...) Noi vă sprijinim. Ministrul nu vrea să semneze, mi-a spus că se dau stimulente clientelar", a anunţat Marica după prima întrevedere cu Ialomiţianu, care a durat mai puţin de cinci minute.

Ulterior, el le-a spus oamenilor că în discuţiile cu ministrul Ialomiţianu a intervenit "un blocaj".

"Ministrul nu vrea să semneze. Spune că nu are puteri, că... A intervenit un blocaj în discuţii. Eu vă rog să nu plecaţi şi vă anunţ că am trimis deja după apă şi sandwich-uri", i-a anunţat Marica pe protestatarii care îl aştepau să iasă de la o nouă rundă de discuţii cu ministrul de resort.

Sute de angajaţi din Ministerul Finanţelor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) au declanşat miercuri un protest spontan, manifestând chiar în holul de la etajul întâi al instituţiei, unde se află cabinetul ministrului Finanţelor.

Angajaţii MFP şi ANAF protestează pentru că nu au mai primit sporurile de două luni.

Manifestaţia s-a extins apoi şi în ţară, mai multe administraţii financiare anunţând încetarea lucrului, angajaţii reclamând tot scăderea veniturilor după eliminarea stimulentelor. La ora transmiterii acestei ştiri, singurii angajaţi care mai protestau erau cei aflaţi pe holurile Ministerului de Finanţe din Capitală.

Angajaţii direcţiilor de finanţe din ţară, care s-au raliat miercuri protestului, au încheiat acţiunile odată cu terminarea programului de lucru, majoritatea anunţând că vor relua joi protestele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici