Marius Nistor: Educatorii, învăţătorii şi institutorii vor avea salarii mai mici în urma deciziei CC

Educatorii, învăţătorii şi institutorii vor avea salarii mai mici în urma deciziei de luni a Curţii Constituţionale, care a admis sesizarea Guvernului privind anumite prevederi din Legea statutului personalului didactic, a declarat Marius Nistor, preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret".

6 afișări
Imaginea articolului Marius Nistor: Educatorii, învăţătorii şi institutorii vor avea salarii mai mici în urma deciziei CC

Marius Nistor: Educatorii, învăţătorii şi institutorii vor avea salarii mai mici în urma deciziei CC

Marius Nistor a precizat, luni, pentru MEDIAFAX, că în urma acestei decizii, educatorii, învăţătorii şi institutorii vor fi plătiţi pentru cele 25 de ore prestate săptămânal ca pentru 18 ore. Până acum, educatorii, învăţătorii şi institutorii prestau o activitate de 25 de ore, având un salariu fix pentru 18 ore, restul orelor fiind plătite ca activitate suplimentară (pe oră), a mai arătat liderul sindical.

"Efectul major al acestei decizii a Curţii Constituţionale este că se interzice educatorilor, învăţătorilor şi institutorilor să mai predea educaţia fizică la clasele primare, aceasta fiind predată doar de profesori, astfel că învăţătorii intră în restrângere parţială de activitate", a explicat Marius Nistor.

Liderul sindical a afirmat că Guvernul a cerut verificarea constituţionalităţii unor prevederi din Statutul personalului didactic deoarece Parlamentul nu a precizat sursele de finanţare când a aprobat proiectul.

Curtea Constituţională a admis, luni, sesizarea Guvernului privind anumite prevederi din legea statulului personalului didactic, judecătorii Curţii urmând să-şi motiveze decizia. Guvernul a cerut verificarea constituţionalităţii unor prevederi din proiectul de modificare a Legii 128/1997 privind statutul personalului didactic, această sesizare constituind o premieră a Executivului. Potrivit statisticii Curţii Constituţionale, ultima sesizare a Guvernului către această instanţă s-a înregistrat în anul 2000.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici