Mărmureanu, de la Fizica Pământului, nu crede că zilele sunt mai scurte după cutremurul din Chile

Întrebat dacă i se pare verosimilă ipoteza specialiştilor de la NASA (potrivit căreia durata zilelor a devenit mai mica după cutremurul din Chile), Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) de la Măgurele, a râs în hohote, arată cotidianul "Gândul".

157 afișări
Imaginea articolului Mărmureanu, de la Fizica Pământului, nu crede că zilele sunt mai scurte după cutremurul din Chile

Mărmureanu, de la Fizica Pământului, nu crede că zilele sunt mai scurte după cutremurul din Chile (Imagine din arhivă; Elvira Gheorghiţă/Mediafax Foto)

"Cei de la NASA n-au ce face, lor le place să-i sperie pe alţii. Mă îndoiesc că este aşa cum au spus, nu mi se pare deloc reală informaţia", a spus specialistul român. "Ca să fie reală, ar fi trebuit să fie mult mai grozav cutremurul din Chile. Pe 20 mai 1960 a avut loc tot acolo un cutremur şi mai mare, cu magnitudinea de 9,6 pe scara Richter, moment seismic după care nimeni nu a spus că s-ar fi întâmplat ceva cu axa Pământului sau cu durata zilei. Este adevărat că a fost prima dată când Pământul a vibrat ca o gelatină şi au fost valuri tsunami de 20 de metri, de au ajuns până în Japonia", explică Mărmureanu.

Citeşte mai multe despre ce spune Gheorghe Mărmureanu despre cutremurul din Chile pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici