Maroni a intervenit în trecut la Consulat pentru angajaţii săi români

Consulul general al României la Torino, Iulia Buje, susţine, într-o declaraţie acordată ziarului "Cotidianul", că, în perioada 1998-2000, actualul ministru de Interne italian, Roberto Maroni, a sunat de mai multe ori la Consulatul de la Milano pentru a interveni pentru trei angajaţi români ai săi.

16 afișări
Imaginea articolului Maroni a intervenit în trecut la Consulat pentru angajaţii săi români

Maroni a intervenit în trecut la Consulat pentru angajaţii săi români (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Iulia Buje, care era consul la Milano în acea perioadă, susţine că a vorbit personal de două ori cu Roberto Maroni, care dorea reglementarea situaţiei a trei români care lucrau pentru el, printre care o menajeră.

Maroni, pe atunci parlamentar şi care fusese ministru de Interne în 1994-1995, ştia că aceşti români lucrau ilegal în Italia, a mai precizat Iulia Buje, potrivit "Cotidianul".

Unul dintre asistenţii lui Maroni a declarat pentru "Cotidianul" că nu înţelege de ce ar fi avut nevoie acesta de angajaţi români, din moment ce nu are nicio fabrică. Atunci când i s-a precizat că era vorba despre angajaţi personali care lucrau în casa lui Maroni, asistentul a spus că nu discută viaţa privată a ministrului, mai scrie cotidianul menţionat.

Consulul român la Torino afirmă, potrivit "Cotidianul", că şi alţi politicieni au intervenit pentru angajaţii lor români, unul dintre ei fiind Pier Ferdinando Casino, ales în 1999 europarlamentar şi între 2001 şi 2006 preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Potrivit sursei citate, Iulia Buje a mai declarat că italienii i-au descoperit infractori pe români abia în 2007. "Până atunci făceau tot ce puteau pentru a ne aduce aici, deoarece italienii refuzau să mai facă unele munci".

Buje a susţinut că numărul infractorilor români este în realitate redus şi că este vorba despre o problemă "instrumentată politic" şi folosită atât de politicienii de stânga, cât şi de cei de dreapta, cei mai virulenţi fiind Walter Veltroni şi Roberto Maroni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici